Karamanlıda Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri

Karamanlıda Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri -Şenliklerin ikinci gününde, belediye parke taşı fabrikasının açılışı yapıldı, toplu sünnet töreni, mermercilik konulu sempozyum ve konserler düzenlendi


BURDUR (A.A) - 10. Karamanlı Ceviz Mermer ve Yayla Şenliklerinde belediye parke taşı fabrikasının açılışı yapıldı, toplu sünnet töreni, mermercilik konulu sempozyum ve konserler gerçekleştirildi.
     Belediye parke taşı fabrikasının açılışını yapan Kaymakam Uğur Akmeşe ve Belediye Başkanı Mehmet Özger, tesiste incelemelerde bulundu. Fabrikada üretim yapan sistemin komple yenilendiğini anlatan Başkan Özger, önceden 16 personelle günde en fazla 200 metrekare üretim yapabilirken, yeni sistemle personel sayısını 4e düşürüldüğünü ve günde 22 bin 500 kilitli parke ile toplam 625 metrekare üretim yapabilir hale geldiklerini kaydetti.
     Üretim ünitesi ve taş toplama robotunun bulunduğu tesislerin 450 bin liraya malolduğunu ifade eden Özger, şöyle konuştu:
     Bu rakamın 249 bin lirasını, İller Bankasından alınan kredi ile karşıladık. Geriye kalan yaklaşık 201 bin lirayı da belediyemiz öz kaynaklarından sağladık. Öncelikle ürettiğimiz parke taşlarıyla ilçe genelindeki cadde ve sokaklar döşenecek. Daha sonra her yönüyle kaliteli olan parke taşlarını satarak gelir elde etmeyi hedefliyoruz.
     Açılışın ardından Kaymakam Akmeşe ve Belediye Başkanı Özger, mermer firmalarının stantlarını ziyaret etti.
     İlçede faaliyet gösteren mermer firmalarının yetkilileriyle görüşen Kaymakam Akmeşe, firma yetkililerinden sıkıntı ve istekleri konusunda görüş aldı. Kaymakam Akmeşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karamanlıda mermerciliğin oldukça yol kat ettiğine işaret etti.
     Karamanlıda istihdam konusunda ülke genelinden farklı bir tablo görüldüğüne dikkati çeken Kaymakam Akmeşe, İlçemizde işsizlik oranı yüzde eksi yüzde 10 seviyesindedir. Buradaki bütün mermer firmaları devamlı çalıştıracak işçi arıyor. Kalifiye işçi aramamalarına rağmen işçi ihtiyaçlarını bir türlü gideremiyorlar. Yeterli işçileri olmadığı için tam kapasite ile çalışamıyorlar. İş arayan vatandaşlarımızı ilçemize davet ediyoruz dedi.
    
     -31 çocuk sünnet ettirildi-
    
     Şenlik kapsamında belediye tarafından sünnet ettirilecek 31 çocuk için eğlence düzenlendi. Şenlik alanında yapılan eğlenceye katılan Başkan Özger, sünnet çocuklarına saat hediye etti.
     Kaymakam Akmeşe ve Başkan Özger, Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen Karamanlıda Mermercilik konulu sempozyumda mermerciler ile bir araya geldi. Mermercilik, Çevresel Etki Değerlendirmeleri Raporu, arıtma teknolojileri ve çevresel duyarlılık konularının ele alındığı sempozyuma mermercilerin fazla ilgi göstermedi.
     Şenlikler kapsamında akşam düzenlenen etkinliklere de AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve vatandaşlar katıldı.
     Karamanlının mermercilikte öncü olduğunu dile getiren AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Karamanlının Türkiye ekonomisine katkısına işaret etti. İlçede işsizlik olmamasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Özçelik, Mermer işletmelerinde fiziken çok yoğun bir çalışmayı tercih edebilen insanlarımız var. Mermercilerin ilçemize daha fazla yatırım yapması gerektiğini düşünüyorum. Eğer Karamanlıdaki yatırımcılar bir adım atarsa biz hükümet olarak 5 adım, 10 adım atarız dedi.
     Şenlik kapsamında Yağmur Ercan ve Onur Akın konser verdi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Karamanlıda Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER