Karataya 2 yeni taziye evi

Karataya 2 yeni taziye evi


KONYA (A.A) - Karatay Belediyesi, Orta Mescit ve Başak mahallerinde hizmete giren taziye evlerinin ardından ilçeye 2 yeni taziye evi daha kazandırıyor.
     Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılında Konyada bir ilki gerçekleştirerek Orta Mescit Mahallesinde hizmete sundukları taziye evinin, çevre mahallelerdeki vatandaşlar tarafından da kullanıldığını söyledi.
     Saraçoğlu Mahallesine yapılacak sosyal tesis ve taziye evinin yaklaşık 1 milyon liranın üzerinde bir yatırım maliyetine sahip olduğunu kaydeden Hançerli, Araplar Mezarlığı yanına kazandırılacak taziye evinin ise önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacağını dile getirdi.
     Sosyal belediyecilik anlamında sosyal tesislerin en güzel örneklerden birisi olduğuna dikkati çeken Hançerli, şunları kaydetti:
     5 bin 383 metrekare arsa alanı üzerine kurulan Saraçoğlu Sosyal Tesis ve Taziye Evi inşaat alanı 770 metrekare. İçerisinde büyük ve küçük olmak üzere 2 adet salon, fuaye alanı, muhtar odası, gelin odası, servis mutfağı ve KARMEK dersliği bulunacak. 800 metrekare arsa alanı üzerine kurulacak Araplar mezarlığı yanı taziye evi ise 2 katlı ve 606 metrekare inşaat alanına sahip. İçerisinde 2 adet salon, şadırvan, morg, gasilhane ve servis mutfağı yer alıyor.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karataya 2 yeni taziye evi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER