Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası


GİRESUN (A.A) - Espiye Emniyet Müdürlüğünce, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.
     Atatürk İlköğretim Okulunda düzenlenen törende konuşan Emniyet Müdürü Tayfun Hoşdil, trafik kazalarının genellikle hata, alkol, yakın takip ve aşırı hızdan kaynaklandığını söyledi.
     Trafik kazalarının yapılan denetimlerle değil, eğitimle önlenebileceğine dikkat çeken Hoşdil, İnsanların trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi, kurallara uyma alışkanlığı kazanması eğitim ve denetim gibi yöntemlerle olabilmektedir. Ülkemizde ortalama her 10 kişiden biri trafik kazalarında ya yaralanmış ya da yaşamını yitirmiştir. Yapılan hukuki ve cezai düzenlemeler trafik kazalarını çok az oranda engelleyebilmektedir. Bu nedenle öncelikle tüm vatandaşların trafik problemleriyle birlikte kurallara uymasıyla güvenli trafik ortamının oluşmasına katkı sağlaması gerekmektedir dedi.
     Törende, hafta nedeniyle yılın en başarılı emniyet, jandarma, belediye trafik görevlilerine, taksi, dolmuş ve otobüs şoförleriyle çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
     Törene, Kaymakam Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Erol Karadere, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeref Kürtün ile diğer davetliler katıldı.
     (FB-GL-İSM)
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER