Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri başladı

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri başladı


KONYA (A.A) - Konyada Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri törenle başladı.
     Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Hilton Oteldeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, trafik sorunun bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de üzerinde önemle durulması gereken konuların başında gelmesi gerektiğini söyledi.
     Geçtiğimiz yıl Türkiyede 1 milyon 214 bin 213 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 2 bin 568 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Namal, trafik kazaları sonucunda ortaya çıkan maddi kaybın ise 12-15 milyar lira civarında olduğunu dile getirdi.
     Emniyet kemeri kullanımının önemine de dikkat çeken Namal, Trafik suçları yalnızca hukuki bir ceza olarak kabul edilmektedir. Suçu işleyenler çarptırıldıkları maddi cezayı ödedikten sonra ne kendi içlerinde ne çevrelerinde etik yorum ve değerlendirmeyle karşı karşıya kalmaktadır. dedi.
     Toplumun bazı alışkanlıklardan vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Kurallara herkesin uyması gerekiyor diye konuştu.
     AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da insana emanet edilen canın ve malın iyi korunması gerektiğini dile getirdi.
     Konya Vali Aydın Nezih Doğan ise karayollarında görev yapanlara yönelik ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti.
     Belediyelerin de ciddi düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Doğan, kazaların önlenmesine yönelik çalışmaların el birliği içinde devam edeceğini vurguladı.
     Konuşmaların ardından başarılı polis, jandarma ve zabıta görevlileri ile servis, otobüs, minibüs ve taksi sürücülerine ödülleri verildi.
     (AHM-KYR)
<< Önceki Haber Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER