Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eylem Planı

Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eylem Planı -Edirne Emniyet Müdürü Ceylan: -Eylem planı kapsamında bu yıl hız kontrolü, emniyet kemeri ve motosiklette kask kullanımı konuları üzerinde duracağız -Personelimiz, resmi ekip


EDİRNE (A.A) - Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eylem Planı kapsamında bu yıl hız kontrolü, emniyet kemeri ve motosiklette kask kullanımı konuları üzerinde duracaklarını bildirdi.
     Ceylan, Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede trafik kazaları nedeniyle birçok kişinin hayatını kaybettiğini, birçoğunun da sakat kaldığını söyledi.
     Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eylem Planının uygulamasının, Edirneden başlayacağını belirten Ceylan, 2012-2022 yıllarını kapsayan eylem planı kapsamında bu yıl hız kontrolü, emniyet kemeri ve motosiklette kask kullanımı konuları üzerinde duracaklarını belirtti.
     Eylem planı kapsamında farklı denetimler yapacaklarını anlatan Ceylan, bunlara sabit noktalarda hız yaptığı tespit edilen araçların durdurulmasını ve tescil plakasına ceza yazılmasını örnek gösterdi.
     Ceylan, geçen yıl yapılan denetimleri yüzde 10 artırarak devam ettireceklerini aktararak, denetimlerin, 24 saat esasına göre yapılacağını ve sadece il merkezini değil, ilçeleri de kapsayacağını vurguladı.
     Belirlenen noktalarda ve seyir halinde sürekli radar uygulaması yapılacağını, ceza tutanaklarının adreslere gönderileceğini anlatan Ceylan, Emniyet kemeri kullanımını zorlayacağız. Emniyet kemeri denetimleri, nisan ayından sonra yoğun şekilde yapılacak. Emniyet kemeri kontrolleri sırasında kemer takmayan sürücü ve yolcuların tespit edildiği araç durdurulacak ya da ceza tescil plakasına gönderilecek. Denetimlerimizi yıl içerisinde aynı kararlılıkla devam ettirmek zorundayız diye konuştu.
    
     -Bulgaristandan stop tabelası talebi-
    
     Bulgaristanın Kırcaali kentinde emniyet yetkileriyle yaptığı görüşmeye değinen Ceylan, Bulgar yetkililer, Edirnedeki Dur yazılı tabelaların altına İngilizce karşılığı Stop kelimesinin yazılmasını talep etti. Bu talebi değerlendireceğiz. Yetkililer, Çoğumuz Duru bilmiyoruz dediler. Avrupa ülkesine açılan, geçiş güzergahında olan bir şehiriz. Ben de konuyu trafikten sorumlu müdür yardımcımız ve trafik müdürümüz ile görüşeceğim. Nasıl bir uygulama yapacağımızı görüşeceğiz. Dur levhasının yanında aynı zamanda Stop da yazması lazım bilgisini verdi.
    
     -Ekiplerimiz de kemer takacak-
    
     Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, bir gazetecinin, Sürücüler, emniyet kemeri ikazını engellemek için kullandıkları kemer tokalarını nereden temin ediyorlar- sorusunu, Bunu sanayide yapıyor, oraya takıyorlar. Onlardan ekiplerimizde de var. Onların hepsini yasakladım. Korumalarım da kemer takıyor. Şehirlerarası yola çıkacaksam, arka koltukta oturduğum halde kemer takıyorum. Bütün personelimiz, resmi ekiplerimiz ve sivil ekiplerimiz de bundan sonra kemer takacak diye yanıtladı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eylem Planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER