Karbonmonoksit zehirlenmelerine önlem

Karbonmonoksit zehirlenmelerine önlem -Şehitkamil Belediyesi, kömür sobası kullanan ihtiyaç sahibi 5 bin aileye karbonmonoksit dedektörü dağıtıyor


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesi, ilçede kömür sobası kullanan ihtiyaç sahibi 5 bin aileye karbonmonoksit dedektörü dağıtıyor.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Bedri İnce Tahtacı Sosyal Tesisinde düzenlenen Karbonmonoksit Zehirlenmeleri konulu seminere katıldı.
     Başkan Fadıloğlu, burada yaptığı konuşmada, karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemek için kullanılan karbonmonoksit dedektörünün hayat kurtaran cihaz olduğunu belirtti.
     Seminer sonundaki değerlendirmede bulunan Başkan Fadıloğlu, can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla, ihtiyaç sahibi 5 bin aileye karbonmonoksit dedektörü dağıtmaya başladıklarını ifade etti. Son zamanlarda sobadan sızan karbonmonoksit gazından dolayı çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğine dikkati çeken Fadıloğlu, şöyle devam etti:
     Buna engel olmak ve vatandaşlarımızın bilinçlenmesi adına bütün sosyal tesislerimizde toplum destekli polislerimiz ile birlikte eğitim programı yapıyoruz. Ayrıca seminere katılan ve soba kullanan tüm kursiyerlerimize karbonmonoksit dedektörü hediye ediyoruz. Dağıttığımız bu cihazlar ortamdaki gaz oranının belli bir seviyeye gelmesiyle birlikte alarm ve sinyal veriyor.
     Dedektör dağıtımının devam ettiğini hatırlatan Fadıloğlu, cihazları kapı kapı dolaşarak dağıtacaklarını ve bu çalışmanın da en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Karbonmonoksit zehirlenmelerine önlem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER