KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri -Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül: Görüşme masasından ne zaman kalkarsak o zaman ipler kopar ve o zaman en can alıcı eylemler hayata geçer


KARABÜK (A.A) - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Şde (KARDEMİR) başlayan 10. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, Görüşme masasından ne zaman kalkarsak o zaman ipler kopar ve o zaman en can alıcı eylemler hayata geçer dedi.
     Gül, toplu iş sözleşme görüşmeleri nedeniyle fabrikanın içinde bulunan Çelik-İş Sendikası Baş Temsilciği önünde düzenlenen mitingde işçilere hitaben yaptığı konuşmada, toplu sözleşme görüşmelerinde kırmızı çizgilerinin olduğunu, bu çizgilerin altına inmelerini kimsenin beklememesi gerektiğini söyledi.
     Kırmızı çizgilerinin yüzde 42 olduğunu ifade eden Gül, Karabük işçisinin ağabeylerinin, babalarının mücadelelerini bildiğim için Karabüke gelirken inançlıydım ve dik konuştum. Diklenmekle dik durmayı ayırt edebilen bir insanım ben. Bu meydanda kararlılığımızı göstermek gerektiğini düşündük. Kararlıyız, bu kararlılığımız herkes tarafından anlaşılacak. Ateşin karşısında çalışıyoruz. Ateşin uzağında olan adını anmayı, içinde olan yanmayı bilir. Biz adını anmayı bilenlerden değiliz, biz ateşin karşısında yanmayı biliyoruz, o ateşin karşısında çalışanlar biziz diye konuştu.
     Bu yıl KARDEMİR işçisinin alacağı ücretin moda olacağını belirten Gül, şöyle devam etti:
     Bu yıl KARDEMİR işçisinin alacağı ücret moda olsun. Bu sene insanlık moda olsun diye bir söz vardır, ben o cümleyi değiştirmek istiyorum. KARDEMİRde bu sene modayı KARDEMİR işçisi belirleyecektir. Ayrıca şunu herkes bilsin ki fabrikada çalışan ve işçi görülmeyen bin 72 kişi bu KARDEMİRin işçisidir. Bir tehlikeyi sezinledim, onun için o bin 72 arkadaşımız rahat olsunlar, 15 yıllık işçi neyse yeni giren işçi o anlamdadır. Bunun asla ve asla dönüşü yoktur. Atomu parçalamak çok zordur, atomu parçalamak bilim dünyasında yeni bir çağ başlatmıştı, bende KARDEMİRde yeni bir çağ başlatmak istiyorum. KARDEMİR işçisini parçalamak artık mümkün değildir. KARDEMİR işçisi bölük pürçük parçalanırsa bir daha toparlanması mümkün değildir. Kimse KARDEMİR işçisini bölemez.
    
     -Görüşme masasından kalkarsak ipler kopar-
    
     Masadan kalkılması durumunda iplerin kopacağını ifade eden Gül, şunları söyledi:
     Biz, toplu sözleşme görüşmesi masasından kalkmadığımız sürece sizin eylemlerinize hiç gerek yok. Görüşme masasından ne zaman kalkarsak o zaman ipler kopar ve o zaman en can alıcı eylemleri hayata geçer. Ama şimdi masadayız, görüşmeler devam ediyor. Elbette 10 yıldır bu işi böyle götürenlere yeni durumu anlatmak kolay olmayacak, zaman alacak. Onun için biraz sabırlı olun. 10 yıl sabrettiniz, sabırlı olun sabır teslim olmak değil, mücadele etmektir. 10 yıllık süreci benim bir anda anlatmamı beklemeyin, yavaş yavaş anlatıyorum.
    
     -Türkiyenin en büyük sözleşmesi olacak-
    
     KARDEMİR sözleşmesinin Türkiyenin en büyük sözleşmesi olacağını iddia eden Gül, Ben geri vitesi bilmem. Yüzde 42yi alda görelim seni diyorlar. Ben burada söz veriyorum bu yüzde 42ler alınacak diyorum. Biz kırmızı çizgimizi koyduk, belki anormal rakam söylüyorum ama ben bir sabır gösterdim. Bunun geri dönüşü yoktur. Dürüstlüğümüzden, doğruluğumuzdan Allah bizi bir gün şaşırtmadı, şaşırtmasın. KARDEMİR işçisi sermayenin oyununa asla gelmeyecek ifadelerini kullandı.
     Tek arzularının KARDEMİR işçisinin mutlu olması olduğunu vurgulayan Gül, toplu sözleşmeyle işçiye baharı yaşatmak istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER