KARDEMİRdeki toplu sözleşme görüşmeleri

KARDEMİRdeki toplu sözleşme görüşmeleri -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "Sadece, işçilerimizin hak ettiği ücreti almaları ile ilgili sözleşme yapılmıyor, aynı zamanda, bir Cumhuriyet kurumu olan KARDEMİRe de sahip çıkılıyor


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları AŞdeki (KARDEMİR) 10. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili, "Sadece, işçilerimizin hak ettiği ücreti almaları ile ilgili sözleşme yapılmıyor, aynı zamanda, bir Cumhuriyet kurumu olan KARDEMİRe de sahip çıkılıyor" dedi.
     Şahin, KARDEMİRde düzenlenen toplu sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada, bu görüşmelerin anlaşmayla bitmesinden, en az işçiler kadar mutluluk duyduğunu söyledi.
     "Çalışma barışı üzerine kitaplar yazılır, kanunlar çıkar, yönetmelikler yayınlanır, nutuklar atılır" diyen Şahin, şöyle konuştu:
     "Çalışma barışı nedir- nasıl sağlanır- nasıl uygulanır merak edenler şu anda Karabüke gelmeliler. Şu tabloyu seyretmeliler. Eğer bir toplu iş sözleşme töreninde, o iş yerinde çalışan emekçi kardeşlerimiz, sendika başkanını alkışladığı kadar iş vereni de alkışlayabiliyorsa, orada çalışma barışı olmuş demektir. Bunu ancak siz gerçekleştirebilirdiniz, bunu siz Karabüklü kardeşlerim gerçekleştirebilirdi. Sizden biri olduğum için gurur duyuyorum. Sadece, işçilerimizin hak ettiği ücreti almaları ile ilgili sözleşme yapılmıyor, aynı zamanda, bir Cumhuriyet kurumu olan KARDEMİRe de sahip çıkılıyor. KARDEMİRe sahip çıkmak Cumhuriyete sahip çıkmaktır. Cumhuriyete lafla, söylemle sahip çıkılmaz, üretimle sahip çıkılır. Cumhuriyetimiz artık daha güçlüdür, yarın daha da güçlü olacaktır. Toplu sözleşme sizin için, KARDEMİR için hayırlı olsun."
     Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül ise fabrika yönetimi ile oturdukları masadan, 2011-2012 yılları için ortalama yüzde 47.1 zam alarak kalktıklarını; 2013 ve 2014 için ise yeniden masaya oturacaklarını belirtti.
     Gül, toplu sözleşmede devreye girerek aracı olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Gül ve KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Muttullah Yolbulan arasında, toplu sözleşme imzaları atıldı.
     İmza törenine Karabük Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin, AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, sendikanın genel merkez yöneticileri, çok sayıda KARDEMİR işçisi ve işçi aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber KARDEMİRdeki toplu sözleşme görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER