Kardeş köy projesi

Kardeş köy projesi -Bulgaristanın Yablanova köyü ile Tekirdağın Bahçeköy arasında Kardeş köy protokolü imzalandı


TEKİRDAĞ (A.A) - Bulgaristanın Sliven kentine bağlı Yablanova Köyü ile Tekirdağın Saraya bağlı Baçeköy arasında, Kardeş köy protokolü imzalandı.
     Bahçeköy Muhtarı Vahdettin Doğan, köyde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu projenin gittikçe önem kazanan bir kültürel misyonu olduğunu belirtti.
     Bugün bu kardeşliği Yablanova ile pekiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz ve Türkiyede önemli bir projeye imza atıyoruz diyen Doğan, Köy bazında gerçekleştirdiğimiz bu kardeşlik projesinin hayata geçirilmesinin önemi bizler için çok büyüktür. Bulgaristandaki soydaşlarımız ile bugünden sonra daha fazla birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bu bizim için ayrı bir mutluluktur dedi.
     Yablanova Köyü Muhtarı Cemo Çoban da, karşılıklı işbirliği içerisinde kültürel, sosyal ve ekonomik çalışmalara imza atmanın çok önemli olduğuna vurgu yaptı.
     Gelenek ve görenekleri paylaşmanın kendi kültürlerindeki önemine dikkati çeken Çoban, Şehirlerimizin ve köylerimizin kardeşlik projeleriyle oldukça sağlam temelli dostluklar kuracağını temenni ediyorum. Kardeşliğimizin dünya barışına katkı sağlamasını diliyorum. Kardeş Köy Projesi hepimize hayırlı olsun ifadelerini kullandı.
     Konuşmalardan sonra köykardeşliği protokolü iki köyün muhtarı Çoban ve Doğan tarafından imzalandı.
     Törene, Bulgaristanın Bugaz Milletvekili Durhan Mustafa, Balkan Türkleri İnsan Hakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cebeci, öteki davetliler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Göksun Sönmez/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kardeş köy projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER