Kardeş şehir öğrencilerinden ziyaret

Kardeş şehir öğrencilerinden ziyaret -Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu: -"Bayramlarımızı, farklılığımızı, neşemizi ve zenginliğimizi bu vesileyle dünya ile paylaşma imkanına sahip oluyoruz"


ANTALYA (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak için gelen kardeş şehir öğrencileri, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlunu ziyaret etti.
     Polonyanın Wodzislaw, Litvanyanın Trakai, Letonyanın Talsi, Avusturyanın Schwechat, Finlandiyanın Rovaniemi kentlerinden gelen kardeş şehir çocuklarını Belediye Meclis Salonunda kabul eden Sipahioğlu, Alanyanın çok farklı kültürlere ve insanlara ev sahipliği yapan bir kent olduğunu söyledi.
     Sipahioğlu, bu zenginliğin ve farklılığın farklı şehirlerde kardeş şehirler oluşumlarına katkı sağladığını dile getirerek, "Bayramlarımızı sadece yerel ve ulusal anlamda değil bu farklılığımızı, neşemizi ve zenginliğimizi bu vesileyle dünya ile paylaşma imkanına sahip oluyoruz" dedi.
     Sipahioğlu, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Alanyaya 5 ülkeden çocukların geldiğini belirterek, kardeş şehirlerden gelen öğrencilerin Milli Eğitim Müdürlüğünün gerçekleştirdiği etkinliklere katıldığını anlattı.
     Öğrenciler, yaptıkları dans ve müzik gösterisinin ardından Sipahioğluna ülkelerinin kültürlerini yansıtan hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kardeş şehir öğrencilerinden ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER