Karnından 2 kiloluk ur çıktı

Karnından 2 kiloluk ur çıktı -Mersinde 44 yaşındaki kadının karnında tespit edilen 2 kiloluk ur kapalı ameliyatla alındı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde 44 yaşındaki kadının karnındaki 2 kiloluk ur (miyom) kapalı ameliyatla alındı.
     Özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, Niğdede yaşayan 12 yıllık evli olan ve 8 yıldır çocuğu olmayan Emine Görenin karnı 2 yıl önce büyümeye başladı. Rahminde kalan küçük miyomların büyümeye başladığı belirlenen Görenin karnında 2 kilo ağırlığında ur olduğu tespit edildi.
     Gören, Dr. Yavuz Uçar ve ekibi tarafından laparoskopik (kapalı) yöntemle ameliyat edilerek karnındaki ur çıkarıldı. Ameliyat sonrasında taburcu edilen Gören, Kendimi hafiflemiş hissediyorum. Karnım daha önce çok sertti. Şu anda iyiyim, rahatça yürüyebiliyorum. Hızlıca ayağa kalktım dedi.
     Dr. Yavuz Uçar ise hastanın kendilerine ameliyat olmak için geldiğini belirterek, Kapalı yöntemle ameliyatı gerçekleştirdik. Miyomları ve rahmi aldık. Yaklaşık 2 kilogram ağırlığındaydı. Operasyon yaklaşık 4,5 saat sürdü. Geçirilmiş operasyona bağlı ciddi karın zarı ve bağırsak yapışıklıkları vardı. Bu biraz vaktimizi aldı. Hastamızı ertesi gün de şifayla taburcu ettik ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Karnından 2 kiloluk ur çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER