Kars Valisi Tepe:

Kars Valisi Tepe: Allah ömür verirse biz Karsı İsviçre gibi Uludağ gibi turizmden gelir elde eden bir yer olduğunu göreceğiz


KARS (A.A) - Kars Valisi Eyüp Tepe, Allah ömür verirse biz Karsı İsviçre gibi Uludağ gibi turizmden gelir elde eden bir olduğunu göreceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor dedi.
     Kars Valisi Eyüp Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karsın karla özdeşleşen bir il olduğunu belirterek, kent insanının karla iç içe bulunduğunu söyledi.
     Kentte karla mücadele ekiplerinin hazırlıklarını tamamladığına değinen Tepe, Kentimize kar yağdı ve artık 3-4 ay süreyle beyaz örtü ile karşı karşıya kalacağız. Tabii ki kar yağışı dolayısıyla kapalı köy yollarımız olabilir, ama karla mücadele ekiplerimiz bu durumlarda anında müdahale edecek. Kışla ilgili gerek sağlık teşkilatımız gerekse il özel idaremiz gerekli tedbirlerini aldılar. Kışa hazırız dedi.
     Tepe, Karsın kardan rant elde eden bir il olmadığını ve kardan mağduriyeti olan il olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Açıkça söylemek gerekirse henüz kardan kar elde edebilecek bir altyapımız yok. Ümit ediyoruz ki, Sarıkamışı bir kış sporları haline getirebilirsek, yerli ve yabancı turistlerimizi Karsımıza getirebilirsek, o zaman kardan kar etme dönemimiz başlayacak. Bugün için emekleme dönemindeyiz. Daha çocukluk dönemindeyiz. Allah ömür verirse biz Karsı İsviçre gibi Uludağ gibi turizmden gelir elde eden bir yer olduğunu göreceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Yatırımcılarımız yatırımlarını yapıyorlar. Yeni otellerimiz yapılıyor.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş/ Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER