Kaşta mühürlenen yunus parkı

Kaşta mühürlenen yunus parkı -Yunuslara Özgürlük Platformu Sözcüsü Özkan: -Yunusların sağlık kontrollerinin acilen yapılarak çok geç olmadan yunuslara el konulmasını ve koruma altına alınmasını talep ediyoruz


ANTALYA (A.A) - Yunuslara Özgürlük Platformu Sözcüsü Derya Özkan, Antalyanın Kaş ilçesinde geçen aylarda mühürlenen parktaki yunusların sağlık durumlarının kötüye gittiği yönünde duyum aldıklarını belirterek, Yunusların sağlık kontrollerinin acilen yapılarak çok geç olmadan yunuslara el konulmasını ve koruma altına alınmasını talep ediyoruz dedi.
     Derya Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, Kaş ilçesinde faaliyet gösteren ve 28 Mayısta belediye tarafından mühürlenen parktaki yunusların sağlık durumundan endişe duyulduğunu kaydetti.
     Yunusların durumunun kötüye gittiğini gören vatandaşların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığına 100ü aşkın dilekçe gönderdiğine dikkati çeken Özkan, bu dilekçelerde, deniz memelisi uzmanları ve yetkili veterinerlerden oluşacak ekibin en kısa sürede sağlık kontrolü için görevlendirilmesinin istendiğini ifade etti.
     Özkan, yunus parkına son iki haftadır personel dışında kimsenin girişine izin verilmediğini belirttiği açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:
     5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 24. maddesinde Kanunun hayvanları korumaya yönelik hükümlerine aykırı hareket eden ve bu suretle bulundurduğu hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal eden ya da onlara ağrı, acı veya zarar veren kişilerin denetimle yetkili merci tarafından hayvan bulundurması yasaklanır ve hayvanlarına el konulur ibaresi yer alır. Biz de Kaş, İstanbul, Fethiye ve diğer illerdeki duyarlı vatandaşlarla yunusların sağlık kontrollerinin acilen yapılarak çok geç olmadan yunuslara el konulmasını ve koruma altına alınmasını talep ediyoruz.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kaşta mühürlenen yunus parkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER