Kavak Belediye Başkanı Ün:

Kavak Belediye Başkanı Ün: -Su abonelerimizin su sayaçlarını, tesisatlarını, hidroforlarını ve çeşmelerini don ve buzlanmaya karşı çok iyi koruması gerekir


SAMSUN (A.A) - Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, su abonelerinin sayaçlarını, tesisatlarını, hidroforlarını ve çeşmelerini don ve buzlanmaya karşı çok iyi koruması gerektiğini söyledi.
     Ün, yaptığı açıklamada, ilçenin coğrafi konumu ve iklim şartları nedeni ile hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşme ihtimalinin yüksek olduğuna işaret etti.
     Bu nedenle su sayaç ve tesislerinin don tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Ün, Su abonelerimizin su sayaçlarını, tesisatlarını, hidroforlarını ve çeşmelerini don ve buzlanmaya karşı çok iyi koruması gerekir. Geçen yıl gerekli tedbirleri almayan 260 kadar abonenin su sayacı patladı. Don tehlikesinden kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçlar muhafaza altına alınmalı, etrafı talaş, saman ve benzeri soğuğu geçirmeyen malzemeler ile korunmalı dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Günay / Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kavak Belediye Başkanı Ün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER