Kayak: FIS Sarıkamış Kupası

Kayak: FIS Sarıkamış Kupası -Bayraktepe Kayak Merkezinde düzenlenen yarışlara, 7 ülkeden 60 sporcu katıldı


KARS (A.A) - Karsın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezinde düzenlenen FIS Sarıkamış Kupasında ilk gün yarışları tamamlandı.
     Türkiye Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Sarıkamış Kupasının Bayraktepe Kayak Merkezinde yapılan alp disiplini slalom yarışlarıyla başladığını söyledi.
     Yarışlara 7 ülkeden 60 sporcunun katıldığını belirten Öz, Çok çekişmeli yarışlar oluyor. Hava güzel, tam yarış için ideal. Biraz kar yumuşak ama o da kimyasal malzemeyle sertleştirildi dedi.
     Öz, yarışlara Türkiyenin yanı sıra Kosova, Pakistan, Belçika, İzlanda, Ermenistan ve Kıbrıstan sporcuların katıldığını ifade ederek, Türkiyeden bayan ve erkek 38 sporcu katıldı ve bunlar Türkiye Şampiyonasında dereceye girmiş sporcularımız. Bunları federasyonumuz davet etmiştir. Sporcularımız çok iyi performans gösteriyor. Hepsini tebrik ediyorum. Yarışmalar çok iyi, düzenli bir şekilde devam ediyor diye konuştu.
     Öz, yarışların yarın devam edeceğini sözlerine ekledi.
     Bu arada, lodostan dolayı karın erimesini önlemek için pistlere dondurucu kimyasal ilaç serpildi. Çekişmeli geçen iki inişli slalom yarışlarında dereceye giren sporcular söyle:
    
     Bayanlar
     ----------------
     1-Tuba Daşdemir
     2-İrem Önder
     3-Dila Kavur
    
     Erkekler
     --------------
     1-Bartmos Mollinn (Belçika)
     2-Emre Şimşek
     3-Jakop Helgi Bjarnason (İzlanda)
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kayak: FIS Sarıkamış Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER