Kayıp genç kızın öldürülüp yakılmasıyla ilgili

Kayıp genç kızın öldürülüp yakılmasıyla ilgili dava -Konyada 8 yıldır kendisinden haber alınamayan genç kızı öldürdükten sonra yaktığı öne sürülen sanık ilk kez hakim karşısına çıktı -Poliste baskıyla ifade verdiğini öne süren sanık,


KONYA (A.A) - Konyada 8 yıldır kendisinden haber alınamayan genç kızı öldürdükten sonra yaktığı öne sürülen apartman görevlisi sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.
     Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu sanık Abdurrahman B. (43), avukatı, öldürülen Türkan Karataşın annesi Emine ile babası Süleyman Karataş katıldı.
     İlk kez hakim karşısına çıkan sanık Abdurrahman B, savunmasında; Türkan Karataşın babasının da apartman görevlisi olduğu için aileyi 1996 yılından bu yana tanıdığını söyledi.
     Soruşturma aşamasında verdiği ifadeleri kabul etmediğini belirten sanık, söz konusu ifadeyi polisin baskısı altında verdiğini öne sürdü.
     Genç kız kaybolduğunda kendisinin de aramalara katıldığını ifade eden Abdurrahman B, Babasıyla birlikte gidebileceği yerleri ve kişileri aradık. Sonuç alınamayınca da polise haber verildi. Türkan ile benim aramda bir ilişki yoktu. Hala Türkan kayıptır ve benim haberim de yoktur dedi.
     Emine Karataşın, Peki kızımı sen öldürmedin de yıllardır nerede diye sorduğu sanık, Yukarıda Allah var. Ben kızlarını öldürmedim diyerek kendisini savundu.
     Duruşma, Abdurrahman Bnin ifadesini alan polis memurlarının dinlenmesi gibi bazı eksik hususların giderilmesi için ertelendi.
    
     -Emniyette, suçunu itiraf etmişti-
    
     Konyada yaşayan Süleyman ve Emine Karataş çifti, 22 Ocak 2004te kızları Türkan Karataşın eve dönmemesi üzerine polise kayıp başvurusunda bulunmuş, aradan geçen 8 yıla rağmen kızlarından haber alamayan acılı aile, bulunabileceği umuduyla televizyon programlarına da çıkmıştı.
     Konya Emniyet Müdürlüğü, ortadan kaybolduğunda 19 yaşında olan genç kızın bulunması için özel ekip kurmuştu.
     Geçen yıl 6 Eylülde gözaltına alınan Abdurrahman B, Olay günü Türkan ile birlikte Malazgirt Mahallesindeki apartmana geldik. Türkan, bağırmaya başladı. Kimse duymasın diye ağzını kapattım. Bu sırada yaşanan arbedede düştü ve kulağından kan geldi. Yarım saat bekledim. Daha sonra kalorifer kazanında yaktım diyerek suçunu itiraf ettiği öğrenilmişti.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kayıp genç kızın öldürülüp yakılmasıyla ilgili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER