Kayıp kaçak bedelini geri alacak

Kayıp kaçak bedelini geri alacak -Erzurumda bir öğretmen, elektrik faturalarına yansıtılan 150 liralık kayıp kaçak bedelini geri almaya hak kazandı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda bir öğretmen, elektrik faturalarına yansıtılan 150 liralık kayıp kaçak bedelini geri almaya hak kazandı.
     Oltu ilçesinde öğretmenlik yapan Ömer Sayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıla ait 6 aylık faturaya yansıtılan kayıp kaçak bedelini geri almak için Oltu Tüketici Hakem Heyetine başvurduğunu söyledi.
     Hakem Heyetinin yapılan başvurusu üzerine, elektrik dağıtım şirketi ARAS EDAŞa kayıp kaçak bedelinin geri ödemesi için yazı yazdığını belirten Sayar, şöyle konuştu:
     2012 yılı faturalarımın 6 ayını kapsayan dönemlerde kayıp kaçak bedeli alındığını fark ettim. Tüketici Hakem Heyetine başvurarak, kayıp kaçak bedelinin hesaplanarak belirlenecek paranın tarafıma iade edilmesini istedim. Hakem heyeti yaptığı incelemede paranın 150 lira olduğunu belirledi ve iadesi için şirkete yazı gönderdi. Şirket yetkilileri ise bu talebe itiraz ederek, Oltu Asliye Hukuk Mahkemesine itiraz davası açtı. Mahkeme açılan davanın reddine karar verdi. Tüketici Hakem Heyetinin verdiği kararın böylece doğru olduğu ortaya çıktı. Şimdi ise faturalarımızda Trafo Akım Oranı adı altında bir bölüm var. Bunun ne kadar etik olduğunu araştırıyorum. Ortada bir haksızlık varsa bunun için gereken başvurumu yapacağım.
    
     Muhabir: Murat Yıldız / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Kayıp kaçak bedelini geri alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER