Kaymakam Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya

Kaymakam Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya çalışmaları inceledi


ANTALYA (A.A) - Kumluca Kaymakamı Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede belediye tarafından yürütülen çalışmaları inceledi ve bilgi aldı.
     Kaymakam Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede sera atıkları sorununa çözüm üreterek, atıklardan elde edilecek Biyogaz ve Kompost Tesisini inceledi. Çetinkaya, sera atıklarının depolanacağı alanda betonlama çalışmasının yüzde 90 oranında tamamlandığını, kısa süre sonra sera atıklarını bu alana döküleceğini söyledi.
     Kum Mahallesinde inşaatı devam eden, Kum Mahallesi muhtarlığı ve hayırsever vatandaşların ortaklaşa işbirliğiyle yapılmakta olan Kültürevi inşaatında da incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Çetinkaya, iki katlı olarak planlanan Kültürevinde muhtarlık ofisiyle, kültürel ve sosyal birçok faaliyetin yapılacağını belirtti.
     Sarıkavak Mahallesinde yürütülen kanalizasyon çalışması hakkında Kaymakam Işıka bilgi veren Çetinkaya, belediye olarak Kum ve Sarıkavak mahalleleri ve Hasanağa köyünde toplam 6 bin metre kanalizasyon şebeke hattı yapılmasını hedeflediklerini, bu hedefi gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Çetinkaya, Altyapı sorunlarını çözüme kavuşturduğumuz ilçemizde 2012 yılı için hedeflerimizden birisi de kanalizasyon şebeke hattı olmayan Kum ve Sarıkavak mahalleleri ve Hasanağa köyünde altyapı sağlamaktı. Bunun için geçtiğimiz eylül ayında yapılan ihale kapsamında hedeflediğimiz toplam 6 bin metre kanalizasyon şebeke hattını tamamladık dedi.
     Temel Eğitim Mahallesinde, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan kaldırım çalışmasını inceleyen Kaymakam Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya, belediye kaldırım çalışmasını yapan personelle bir süre sohbet etti. Kaymakam Işık, Kumlucada şehir merkezinin dışında kalan Temel Eğitim Mahallesinde yoğun olan eğitim kurumlarının yanı sıra, yeni yapılan Adalet Sarayı ile bölgenin kamusal tirajının arttığını söyledi.
     Işık, Kamu yerleşkelerinin yoğunlaştığı bu bölgede halkın ortak kullanım alanları olan kaldırımların yapılamasını yerinde buluyorum. Bu çalışmalarla hem bu bölgenin değeri artacak hem de vatandaşlara yaşam alanlarında kolaylık sağlanacaktır diye konuştu.
     Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri de Temel Eğitim Mahallesinde 900 metre kare kaldırım ve parke taşı uygulamasının yapıldığını bildirdiler.
     Kaymakam Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya, son olarak Atıksu Arıtma Tesisini inceledi. Tesis hakkında Kaymakam Işıka bilgi veren Belediye Başkanı Çetinkaya, belediye olarak işlettikleri arıtma tesisin Antalya bölgesinde en başarılı sonuç alınan tesis olduğunu ve tesisin ikinci kademesinin tamamlandığını, önümüzdeki günlerde müteahhit firmadan teslim alınarak geçici kabulünün yapılacağını söyledi.
     Tesiste arıtılan atık suyu bir bardağa koyarak numunesini Kaymakam Işıka gösteren Çetinkaya, arıtılan atık suyun deşarj edildiği Akmaz Deresindeki sudan daha temiz olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kaymakam Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER