Kaymakam ve eşi pansiyon öğrencilerini sevindirdi

Kaymakam ve eşi pansiyon öğrencilerini sevindirdi -Kumluca Kaymakamı Salih Işık ve eşi Saadet Işık, Ziya Gökalp YİBOda kalan öğrencileri ziyaret ederek yarı yıl tatili öncesi öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler verdi


ANTALYA (A.A) - Kumluca Kaymakamı Salih Işık ve eşi Saadet Işık, Ziya Gökalp Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) pansiyonunda kalan öğrencileri ziyaret ederek kitap ve çeşitli hediyeler verdi.
     Ziya Gökalp Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) pansiyonunda gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Salih Işık, eşi Saadet Işık, ilçe Jandarma Komutanın eşi Raziye Koşar, Emniyet Müdürünün eşi Nazan Çetinkaya, Milli Eğitim Şube Müdürleri Celil Çoban ve Ramazan Fahri Güven, okul müdürü Mehmet Bakırer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Okul Müdürü Mehmet Bakırer, pansiyonda 117si ilk ve orta öğretim, 25i lise olmak üzere toplam 142 öğrencinin kaldığını söyledi. Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Bakırer, pansiyon bahçesine yapılmakta olan ilkokul binasının tamamlanmasının ardından gelecek yıldan itibaren öğrencilerin eğitim öğretimlerine burada devam edeceklerini belirtti.
     Pansiyonda kalan öğrencilerle birlikte akşam yemeği yiyen Kaymakam Işık ve beraberindekiler, yemekten sonra öğrencilerle bir süre sohbet etti. Yarı yıl tatili öncesi öğrencilere yanlarında getirdikleri çeşitli hediyeleri dağıtan Işık ve eşi, ayrıca öğrencileri yarı yıl tatilinde okumaları için kitap da hediye etti.
     Kaymakam Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aileleri uzak köylerde olan öğrencilerin pansiyonda kalarak eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi. Maddi imkanları kısıtlı ailelerin çocuklarının tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını anlatan Işık, pansiyonda kalan çocukların tek ihtiyaçlarının aile sıcaklığı olduğunu belirtti.
     Işık, bu eksikliği zaman zaman düzenledikleri bu tür etkinliklerle çocuklara unutturmaya, onlara evlerindeki gibi aile sıcaklığı vermeye çalıştıklarını kaydederek, şöyle konuştu:
     Burada kalan öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanıyor. Öğrencilerimizin tek eksiği aile hasreti, sıcak bir yuva özlemidir. Yarı yıl tatili öncesi öğrencilerimiz ziyaret ederek birlikte olmak, onlarla beraber bir akşam geçirmek istedik. Eşimle ve diğer hanımefendilerle beraber çocuklarla sohbet ettik, yarı yıl tatilinde okumaları için kitap, ve çeşitli hediyeler verdik. Çok sevindiler, bizler de çok mutlu olduk. Bundan sonra da öğrencilerimizi sık sık ziyaret ederceğiz.
     Kaymakam ve eşinden hediye alan öğrenciler de çok sevinçli olduklarını söylediler. Öğrenciler, kendilerine hediye verdikleri için Kaymakam, eşi ve diğer misafirlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kaymakam ve eşi pansiyon öğrencilerini sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER