Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri

Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Baştuğdan AAya ziyaret -Baştuğ: İlk hedefimiz, mevcut kurumlarımızda hizmet sunumunu vatandaşlarımıza daha iyi hale getirmektir


BURSA (A.A) - Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Opr. Dr. Yavuz Baştuğ, Anadolu Ajansı (AA) Bursa Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.
     AA Bölge Müdürü Akkuşu makamında ziyaret eden Baştuğ, 2 Kasım 2012de hayata geçirilen Kamu Hastaneleri Birliğinin çalışması, vizyonu ve misyonu hakkında bilgiler verdi.
     Baştuğ, birliğin faaliyete geçmesindeki amacın, kamu hizmeti sunan hastanelerin tek bir yönetim altında toplanması olduğunu ifade ederek, Bursada 3 tanesi ağız ve diş sağlığı merkezi olmak üzere 21 kamu hastanesinin birliğe bağlandığını bildirdi.
     Bütün Türkiyenin bu sisteme geçtiğini hatırlatan Baştuğ, 81 ilde 87 genel sekreterlik kuruldu. 87 genel sekreterliğin dağılımında İstanbulda 5, İzmir ve Ankarada 2 tane ve diğer illerin tamamında kuruldu. Bursa dördüncü büyük şehir ancak tek bir sekreterlik var. Bu neden dolayı ve biraz da büyüklüğünden dolayı Bursa şu anda en büyük sekreterlik olmuş durumda. Biz de bu sorumluluğumuzun farkındayız diye konuştu.
     Baştuğ, hastanelerin belirli bütçeleri olduğuna değinerek şunları kaydetti:
     Bursadaki kamu hastanelerin bütçesini topladığımızda şu anda 640 milyon civarında döner sermaye bütçemiz var. Biz şu anda bu bütçeyi global merkezden yönetmiş olacağız. Bunun yüzde 70 civarı personel sabit ödemeleri. Kalan kısmı belki bizim harcamalarımız. İlk hedefimiz, mevcut kurumlarımızda hizmet sunumunu vatandaşlarımıza daha iyi hale getirmektir. Acil servislerimiz, yoğun bakımlarımız sıkıntılı. Acil servislerimizde çok fazla yoğunluğumuz var. Hizmet sunumunda bazı sıkıntılarımız var. Mekansal sıkıntılarımız var. Yoğun bakımda hasta yatağı sayılarında sıkıntı var. Şu anda yoğun bakımlarla ilgili bir komisyon kurduk. O komisyonun raporunu aldım. O rapora göre, yoğun bakımların yeniden yapılanmasını yapacağız. Biz bunları düzgün planladığımızda Bursanın ihtiyacını giderebilecek durumdayız.
     AA Bölge Müdürü Akkuş ise Baştuğa, kurumun çalışmaları ve 100. yıl vizyonu hakkında bilgiler aktardı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER