Kaymakamdan hasta çocuklara ziyaret

Kaymakamdan hasta çocuklara ziyaret -Babaları yurt dışında, anneleri ise cezaevinde olan lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat Onuru Cizre Kaymakamı Şenol Koca ziyaret etti -Kaymakam Koca: Onur ailesine gerekirse Solin


ŞIRNAK (A.A) - Abidin Yel - Babaları yurt dışında, anneleri ise cezaevinde olan lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat Onuru Cizre Kaymakamı Şenol Koca ziyaret etti.
     Şırnakta KCKya yönelik operasyonlarda tutuklanan BDPli Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Onurun lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin ile epilepsi hastası 9 yaşındaki oğlu Mirhat, annelerinin tutuksuz yargılanması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğandan yardım istedi.
     Çocukları ağır hastalıklarla mücadele eden Onurun, çocuklarıyla bir araya gelmesi ve tutuksuz yargılanması için imza kampanyası başlatıldı.
     İmza kampanyası ve sosyal medyada yer almasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, twitter hesabından Cizredeki Solin kızımızla ilgili olarak birkaç girişimimi paylaşmak istiyorum. Hem Şırnak valimiz hem de Cizre kaymakamımızla görüştüm. Kaymakam bey aileyle benim adıma görüşmeye gitti. Eğer şartlar uygunsa, herhangi bir başka sorun yoksa en iyi şekilde tedavisi için elimizden geleni yapacağız. İnşallah adının çiçek bahçesi anlamına geldiğini duyduğum Solin bir an önce sağlığına kavuşur. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım şeklinde tweet atmıştı.
     Cizrede Solin ve Mirhatın yanında kaldığı anneanneleri Ayşe Yural, Adalet Bakanlığına yazılan dilekçeden sonra çocukların anneleri ile görüşebildiğini söyledi.
     Solinin bir süre cezaevinde annesi ile kaldığını, hastalandıktan sonra Solini aldıklarını kaydeden Yural, çocukların sağlıklarına kavuşması için tedavilerini düzenli bir şekilde yaptıklarını, ancak bu zorlu süreçte çocuklara en büyük moral kaynağının annelerinin tutuksuz olarak yargılanması olacağını belirtti.
     Solin için imza kampanyası başlatıldığını anlatan Yural, şöyle konuştu:
     Bildiğim kadarı ile cezaevinde bulunan Zeynep adındaki birinin öğretmenine yazdığı mektubun ardından bu kampanya başlatıldı. Kampanyayı destekliyoruz. Bizim hiç kimseden maddi bir beklentimiz yok, manevi desteğe ihtiyacımız var. Bu zorlu süreçte kızımın çocuklarının yanında olması ve onlara moral olması için tutuksuz yargılanması tek isteğimizdir.
    
     -Kaymakam ziyaret etti-
    
     Cizre Kaymakamı Şenol Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beraberinde Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Tezcan ile Solin ve Mirhatı evlerinde ziyaret ettiğini söyledi.
     Lösemi hastası 4 yaşındaki Solin ile epilepsi hastası 9 yaşındaki Mirhatın sağlık durumu ile ilgili anneanneleri Yuraldan bilgi aldıklarını ifade eden Kaymakam Koca, Onur ailesine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Şırnak Valisi Vahdettin Özkanın selamlarını ilettim. Onur ailesine gerekirse Solini, Cerrahpaşa veya Hacettepe hastanelerinden birine gönderebileceğimizi söyledik. Ancak anneanneleri Adanada Solinin tedavisinin düzenli bir şekilde yapıldığını söyledi. Onur ailesine bana ulaşmaları için telefon numaramı bıraktım. Farklı bir durum gelişmesi halinde kendilerine yardımcı olabileceğimizi söyleyip evden ayrıldık dedi.
    
     -Anneleri yanlarında olsaydı, çocuklar daha mutlu olurdu-
    
     Anneanne Yural, Kaymakam Kocanın çocukları ziyaret ederek, hastalıkları konusunda bilgi aldığını ifade ederek, Kaymakam, çocukların bütün tedavi masraflarını üstlenip Ankaraya götürelim dedi. Ancak biz kendisine bu teklifinden dolayı teşekkür edip hayır dedik. Çünkü çocukların zaten Adanada doktorları var ve düzenli bir şekilde tedavilerini yapıyoruz. Bizim maddi bir sıkıntımız yok, sadece çocuklar annelerini istiyor şeklinde konuştu.
     Her ne kadar çocuklara yardımcı olsak da anneleri gibi olmuyor. Sonuçta anneleri yanlarında olsaydı, çocuklar daha mutlu olurdu diyen Yural, çocukların her gün annelerinden söz edip üzüldüğünü belirtti.
     Yural, Ben onlara ne kadar baksam da anneleri kadar olamam diyerek, çocukların tedavisini üstlenmeyi teklif eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahine de teşekkür etti.
     Tedavisinin sürdüğünü ancak annesini çok özlediğini anlatan Mirhat ise, şunları dile getirdi:
     Annemin hep kıyafetlerini kokluyorum. Onun kokusunu hissetmek için elbiselerini yıkatmıyorum. Gece kardeşimle uyurken annemin sevdiği şarkıları dinleyerek uyuyoruz. Bazı çocuklar annelerine Anneler Gününde hediyeler alırken bizim annemiz yanımızda olmadığı için hiçbir hediye alamıyoruz. Doğum günümde annemi çok özlüyorum ve doğum günümü çok üzgün geçiriyorum. Başbakan ve Cumhurbaşkanına sesleniyorum; benim gibi çok çocuk var ve hepimiz annemizi istiyoruz. Sayın başbakanım annem bırakılsın, onun yerine her gün ama her gün gelir imza atarım.
     Annesini çok özlediğini söyleyen Solin ise Anneme kavuşacağım günü bekliyorum. Artık annemi bıraksınlar. Ben onu çok özlüyorum. Annem gelince ona çok sarılacağım dedi.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kaymakamdan hasta çocuklara ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER