Kaynarcadaki su sıkıntısı

Kaynarcadaki su sıkıntısı -İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Boğaz: -Arifağa, Karaçalı ve Başoğlu köylerinde yaşanan su sorununu yeni açılacak sondaj kuyularıyla çözüme kavuşturacağız


SAKARYA (A.A) - İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Boğaz, Arifağa, Karaçalı ve Başoğlu köylerinde yaşanan su sıkıntısını yeni açılacak sondaj kuyuları ile çözeceklerini söyledi.
     Boğaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sondaj çalışmalarının sürdüğünü belirterek, İl Genel Meclisinde onaylanan programın planlandığı gibi sürdüğünü vurguladı.
     İki kuyu açılacağını anlatan Boğaz, Bundan sonuç alınamazsa Müezzinler köyündeki su pompalarından takviye su sağlamayı düşünüyoruz. Nihai çözüm, Karasu Çamdağ Su Göletinin bitmesidir dedi.
     Boğaz, su sıkıntısının temel nedeninin ilçenin coğrafi özelliğinden kaynaklandığını savunarak, şöyle konuştu:
     CHP Milletvekili Sayın Engin Özkoça su sorunuyla ilgili yanlış ve eksik bilgi verilmiş. Ancak kendisine sorunla ilgilendiği ve gündeme getirdiği için yine de teşekkür ederim.
     Köylerimizde su sondaj kuyuları açıldıktan sonra gerek İl Özel İdaresi gerekse Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli su analizleri yapılmakta, ona göre vatandaşa içerilmektedir. Ancak su pompalarında çökme meydana geldiğinde geçici olarak sular çamurlu akabilmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi önemlidir.
    
    
     Muhabir: Sedat Balta / Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kaynarcadaki su sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER