Kayserinin lezzetleri yarışacak

Kayserinin lezzetleri yarışacak


KAYSERİ (A.A) - Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Nestle firması işbirliğiyle Kayserinin Hünerli Elleri Yarışıyor yöresel yemek yarışması düzenlenecek.
     Organizasyon öncesinde Hilton Otelde basın toplantısı düzenleyen Kayseri İl Kültür Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş ile Nestle Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Dominique Allier yarışmaya ilişkin bilgi verdi.
     Yemek yarışmasının Bakanlığın 2012 Kültür Turizm Müdürlüğü çalışma programında yeraldığını belirten İsmet Taymuş, Kayserinin mutfak zenginliği açısından önemini vurguladı.
     Taymuş, yöresel yemeklerin genellikle anneler tarafından yapılması nedeniyle yarışmanın da bu yönüyle hanımlara yönelik olduğunu aktararak şunları söyledi:
     Kültür ve Turizm Bakanlığımızın kültür politikası gereği, yöresel yemeklerin ortaya çıkarılması, tanıtılması, gelecek nesillere aktarılarak yaşatılması hedeflerimiz arasındadır. Kayseride kaybolan yemeklerin ortaya çıkmasını sağlamak istiyoruz.Şehrimizin kültürel değerlerini korumak ve geliştirmek adına bu tarz etkinlikler düzenlemek büyük önem taşımakta. Çeşitli ödüllerimizde olacak. Dereceye giren yemekleri de Kültür Turizm İl Müdürlüğü olarak otellere bildireğiz. Otellerde sunulmasını sağlayacağız. Mutfak kültürü açısından bunu önemsiyoruz. Yemeklerin tarifleri de alınarak yemek sektöründeki turizm seyahat acentalarına gönderip mutfak zenginliğini sağlayacağız. Bu tür etkinlikleri çeşitli kamu kurum/kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve büyük firmalar ile gerçekleştirmek ilimizin gelenek ve göreneklerinin tanıtımında son derece faydalı olacağı inancındayız.
     Dominique Allier da, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teşekkür ederek, Nestle olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle birlikte düzenlediğimiz etkinlikte buradaki tüketicilerimizle buluşmak ve bu zengin kültüre destek veriyor olmak bize çok büyük bir mutluluk veriyor dedi.
     Yarışma, 17 Haziran Pazar günü saat: 11.00de Mimar Sinan Parkında düzenlenecek. Yarışmayı kazananlarının ödül töreninden sonra 17.00de sanatçı Baha da Kayserililerle buluşacak.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayserinin lezzetleri yarışacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER