Kayseri Bilim Merkezi için imzalar atıldı

Kayseri Bilim Merkezi için imzalar atıldı -Anadolu Harikalar Diyarına yapılacak bilim merkezi için Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında protokol imzalandı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) arasında kente yapılacak bilim merkezi için protokol imzalandı.
     Belediye Başkanlığı Toplantı Salonundaki protokole, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak katıldı.
     Törende konuşan TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, yerel yöneticilerin kentlerine yapılacak bilim merkezi konusundaki heyecanlarını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
     Yaklaşık bir yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın başkanlığında Bilim Teknolojileri Yüksek Kurulunda illerde bilim merkezi kurulması kararı alındığını hatırlatan Altunbaşak, Bu çerçevede başlattığımız çalışmalarda en hızlı yol alan illerimizden bir tanesi de Kayseri. Türkiyedeki 81 ilimizden TÜBİTAKla sözleşme imzalayan 3üncü ilimiz Kayseri oldu. Başkanımıza bu konuya verdiği ehemmiyetten dolayı ve bilim merkezi konusunda en hızlı koşan illerimizden biri olduğu için çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     -Merkez Avrupanın sayılı bilim merkezlerinden-
    
     Büyükşehir Belediyesinin ön protokolün şartlarını kısa sürede yerine getirdiğini belirten Altunbaşak, şunları kaydetti:
     Bugün sözleşmeyle düğmeye basıyoruz. 2016 yılında sadece Türkiyenin değil Avrupanın sayılı bilim merkezlerinden biri olacak bir merkezi Kayseride açacağız. Kayseri zaten girişimciliği ve başarılarıyla ünlü bir şehir. Bu bilim merkezinin Kayseriden daha başarılı gençler yetişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz.
     Altunbaşak, TÜBİTAK olarak bilim merkezleri için tüm Türkiyede yaklaşık 1 milyar lira kaynak ayırmayı planlandıklarını sözlerine ekledi.
     Özhaseki ise Anadolu Harikalar Diyarına yapılacak bilim merkezi ile bir hayalinin gerçekleşeceğini söyledi.
     Bilim merkezinin özellikle gençlerin ufkunu açacağını belirten Özhaseki, Belediye, bilim merkezinin binasını hazır edecek. İçinin tefrişini ise TÜBİTAK yapacak. İşletilmesi noktasında TÜBİTAKla ortak hareket edeceğiz. Özellikle yer olarak biz Anadolu Harikalar Diyarının yanını seçtik. Çünkü günde en az 50-60 bin kişinin buraya geleceğini tahmin ediyoruz. Orada 10 ayrı etkinlik olacak. Böyle bir yere bilim merkezi yaptığımızda insanlar ilgi duyacaklar, içeride ne olduğuna bakacaklar, özellikle gençlerimiz, çocuklarımız, öğrenciler buradan istifade edecekler şeklinde konuştu.
     TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, daha sonra Erciyes Üniversitesi bünyesindeki Genom ve Kök Hücre Merkezinde TÜBİTAK-Üniversitesi Bölge İstişare Toplantısına katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleşti.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Kayseri Bilim Merkezi için imzalar atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER