Kayseri Büyükşehir Belediyesinden örnek hizmet

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden örnek hizmet -Yaşlılar, engelliler ve gaziler spor tesislerinden ücretsiz yararlanıyor


KAYSERİ (A.A) - Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiyeye örnek olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki spor tesislerinin kapısını engelliler, yaşlılar ve gazilere açtı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği üyeleri (ZERİD), Kayseri Görme Engelliler ve Erciyes Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde kalan çocuklar başta olmak üzere, Geriatri Merkezinde tedavi gören yaşlılar ve Muharip Gaziler Derneği üyeleri haftanın belirli günlerinde Büyükşehir Belediyesinin spor tesislerinde ücretsiz olarak yararlanıyor.
     Zihinsel engelli öğrenciler pazartesi, salı ve perşembe günleri belediyeye ait spor tesislerinde uzman eğitmenler eşliğinde futbol ve basketbol oynuyor. Bu öğrencilerin spor tesisine ulaşım imkanı da Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor.
     Erciyes Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları da perşembe ve cumartesi günleri Fuar Sağlıklı Yaşam Merkezinde fitness yapıyor.
     Kayseri Görme Engellileri Spor Kulübü sporcuları ise pazar günleri Yeşil Mahalledeki halı sahada futbol antrenmanı yapma şansı buluyor.
     Sevgi Evlerinde kalan çocuklar da belediyenin spor merkezlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Kimsesiz çocuklar, Talas TOKİ Spor Tesislerinde eğitmenler eşliğinde yüzme öğreniyor. Bunların yanı sıra Geriatri Merkezinden yaşlılar ile Muharip Gaziler Derneği üyeleri de çeşitli zamanlarda Büyükşehir Belediyesinin spor tesislerinden ücretsiz olarak yararlanıyor.
     Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel, vatandaşların sportif aktivitelere katılımını arttırmak amacıyla çok sayıda etkinlik düzenlediklerini belirtti.
     Spor okulunda 23 branşta faaliyetlerin yıl boyunca sürdüğünü ifade eden Üstünel, şöyle devam etti:
     "1 Nisan itibariyle 24 ayrı parkımızda sabah sporu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ZERİD, Sevgi Evleri, görme engelliler, Geriatri Merkezi ve Muharip Gaziler gibi dernek ve kuruluşlara Büyükşehir Belediyesinin spor tesislerinden ücretsiz olarak yararlandırıyoruz. Spor eğitmenleri nezaretinde devam eden bu etkinliğimiz büyük ilgi görüyor ve takdir topluyor" dedi.
     Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Çağtay Aksöz de Büyükşehir Belediyesinin her fırsatta kendilerine destek verdiğini belirterek, görme engelli sporcuların Kadir Has Stadyumunda bulunan fitness salonunda spor yaparak sosyalleştiğini kaydetti.
     ZERİD Başkanı Hasan Aykülteli ise Büyükşehir Belediyesinin kendilere sağladığı imkanlardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki, her alanda olduğu gibi sporda da engellileri unutmadı, bize spor tesislerinin kapılarını açtı. Desteklerinden dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kayseri Büyükşehir Belediyesinden örnek hizmet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER