Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gödekmerdan: Amacımız vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmek


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, amaçların vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek olduğunu söyledi.
     Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı yapan Prof. Dr. Gödekmerdan, Sağlık Bakanlığının illerdeki taşra teşkilatının üç ayrı kurumdan oluştuğunu, bunların il sağlık müdürlüğü, il halk sağlığı müdürlüğü ve kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği olduğunu belirtti.
     Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hakkında bilgi veren Gödekmerdan, Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında 2 kasım tarihi itibariyle 81 ilde aynı ildeki Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin tek çatı altında toplanmasını ve yönetilmesini sağlamak üzere kuruldu dedi.
     Amacımız vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmek diyen Gödekmerdan şöyle devam etti:
     Sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin daha da kolaylaştırılmasını, sağlık personelinin tek elden yönetimini, kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını, sağlık giderlerinin azaltılmasını ve eğitim, araştırma çalışmalarının desteklenmesini amaçlıyoruz.
    
     -Kamu Hastaneleri Birliğinin görevleri-
    
     Kamu Hastaneleri Birliğinin görevlerini anlatan Gödekmerdan, şu bilgileri verdi:
     İkinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini vermek üzere hastanelerin, ağız ve diş sağlığı merkezlerinin ve benzeri sağlık kuruluşlarının açılmasıyla, işletilmesi ve faaliyetlerinin izlenmesi ile görevliyiz. Ayrıca buraların değerlendirilmesi ve denetlenmesi ve bu hastanelerde her türlü koruyucu, teşhis tedavi rehabilite edici sağlık hizmetlerinin verilmesini sağlamak da görevlerimiz arasında yer alıyor.
     Gödekmerdan bir gazetecinin inşaatı devam eden Kayseri Entegre Sağlık Kampüsünün inşaatı ile ilgili sorusu üzerine, Bu hastanenin yeri teslim alındı. Proje onaylanması için Bakanlığa gönderildi. Bin 583 yatak kapasiteli büyük bir kampüs kuruluyor. Projenin onayı için bekleniyor. Bunun yanında şantiye kurulması faaliyetleri bitti ve altyapı çalışmaları sürüyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER