Kazakistanın İstanbul Başkonsolosu Dandybayev, Manisada

Kazakistanın İstanbul Başkonsolosu Dandybayev, Manisada -Dandybayev, Vali Daşözü ziyaret etti


MANİSA (A.A) - Kazakistanın İstanbul Başkonsolosu Arslan Dandybayev, Manisa programı kapsamında Vali Halil İbrahim Daşözü ziyaret etti.
     Başkonsolos Dandybayev, ziyarette yaptığı konuşmada, Manisanın da içinde olduğu 18 ilin görev alanı içinde yer aldığını, ilk ziyaretini Manisaya yaptığını söyledi.
     Manisadaki çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ettiğini, Manisa Organize Sanayi Bölgesindeki bazı fabrikaları gezdiğini dile getiren Dandybayev, bugün sanayi tesislerindeki incelemelere devam edeceklerini bildirdi.
     Bu yıl 473üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivaline katılacaklarını ve festivale Kazakistandan bir sanatçı getirmeyi planladıklarını ifade eden Dandybayev, Kazakistanda bir kentin Manisa ile kardeş şehir olması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
     Vali Daşöz ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu, Manisanın Egenin lokomotifi konumunda illerden birisi olduğunu ve işbirliği için Manisanın bu anlamda doğru adres olduğunu, üniversiteler arasında da işbirliği yapılabileceğini vurguladı.
     Konuşmaların ardından Vali Daşöz, Başkonsolos Dandybayeve Manisayı simgeleyen ürünlerden oluşan hediye sepeti takdim etti.
     Başkonsolos Dandybayev ise Vali Daşöze Kazakistanı anlatan kitap ve takvim ile kalem hediye etti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kazakistanın İstanbul Başkonsolosu Dandybayev, Manisada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER