Kazaya neden olan rüzgarı önlemek için

Kazaya neden olan rüzgarı önlemek için karayolunun çevresine ağaç diktiler -İzmir-Çanakkale karayolunun Bergama geçişindeki 12 kilometrelik kesimde kuvvetli rüzgarın sürücülerin kontrolü kaybetmesine yol açtığı belirlendi -Son 3 yılda


İZMİR (A.A) - İzmir-Çanakkale karayolunun Bergama geçişindeki 12 kilometrelik kesimde kuvvetli rüzgarın sürücülerin kontrolü kaybetmesine yol açtığı belirlendi. Yolun çevresine rüzgarın etkisinin önlenmesi için ağaçlar dikildi.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmir-Çanakkale karayolunun Bergama ilçesi sınırlarında bulunan 105 ile 117nci kilometreleri arasında 2009da 7 kişinin ölümü ve 50 kişinin yaralanması, 2010da 1 kişinin ölümü ve 37 kişinin yaralanması, 2011de 1 kişinin ölümü ve 35 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazaların nedenleriyle ilgili araştırma başlatıldı.
     Kazaların meydana gelmesinde yolun eğimi ve levha eksikliklerinin etkili olduğunu tespit eden Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, yoldaki bu eksikliklerin ve eğim hatasının giderilmesini sağladı.
     Tek taraflı kaza yapan sürücülerin seyir halindeyken aniden savrulduklarını ifade etmeleri üzerine rüzgarın hızıyla ilgili araştırma yapılan yolda bilirkişilerin ölçümleri sonucu, 105 ile 117nci kilometreler arasında sürücülerin kontrolü kaybetmesine neden olacak kadar kuvvetli rüzgar estiği tespit edildi.
     Bunun üzerine, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, bu kesimin her iki kenarına rüzgarı kesici özelliği bulunan selvi ağaçları dikildi, rüzgarla ilgili olarak sürücüleri uyaran levha konuldu.
    
     Muhabir: Seyhan Kurtman / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Kazaya neden olan rüzgarı önlemek için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER