KBÜde Sağlıklı Ahşap Oyuncaklar sergisi

KBÜde Sağlıklı Ahşap Oyuncaklar sergisi -Karabük Üniversitesinde 10 ülkenin katılımı ile ahşaptan yapılmış çeşitli oyuncakların yer aldığı sergi açıldı


KARABÜK (A.A) - Sağlıklı Ahşap Oyuncaklar sergisi Karabük Üniversitesinde (KBÜ) açıldı.
     Avrupa Birliği Grundtrig Workshop Projesi kapsamında, üniversitenin teknik eğitim fakültesi fuaye alanında açılan sergide, Türkiye, Slovenya, Birleşik Krallık, Litvanya, Almanya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Letonyadan, fizik profesörü, sosyal pedagog, emlakcı, iş kadını, öğretmen, okul müdürü, doktor ve ev hanımından oluşan 11 kişinin, KBÜ mobilya ve dekorasyon atölyesinde çalışarak ürettiği oyuncaklar yer aldı.
     KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupanın değişik ülkelerinden gelen misafirlerin yapmış oldukları sağlıklı ahşap oyuncakların sergisinin açılışını yapmaktan onur duyduğunu söyledi.
     Üniversitenin her geçen gün uluslararası etkinliklere imza attığını anlatan Kadı, şöyle konuştu:
     Dünyada üretilen oyuncakların büyük bir kısmı plastik. Plastik zararlı maddeler içermekte, ahşapta böyle bir problem yok. İlimizde de ağaç zenginliği var. Üniversite olarak bu oyuncak sanayisinin oluşması önem taşımaktadır. Bu ahşap oyuncaklar endüstrisinin oluşmasına, bu çalışma katkı sağlayacaktır.
     Macaristandan gelen sosyal pedagog Adrienn Lakos ise günümüzde çocukların büyük çoğunlukla bilgisayar oyunlarına yöneldiğini vurgulayarak, bu oyunların çocukların gelişimi engellediğini, ahşap oyuncakların ise çocukların yaratıcılıklarını arttırdığını kaydetti.
     Serginin 1 hafta açık kalacağı belirtildi
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Sinan Özmüş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber KBÜde Sağlıklı Ahşap Oyuncaklar sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER