KBÜ Rektörü Prof. Dr. Uysal:

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Uysal: -Bir üniversite başka ülkelerden öğrenci alabiliyorsa, o üniversite dünyada rekabet edebiliyordur


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Bir üniversite başka ülkelerden öğrenci alabiliyorsa, o üniversite dünyada rekabet edebiliyordur dedi.
     Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir üniversite olmalarına rağmen, dünyanın dört bir tarafından öğrenci alabildiklerini, bu öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını söyledi.
     Prof. Dr. Uysal, şunları kaydetti.
     17 farklı ülkeden 200e yakın aday öğrencinin katıldığı Yabancı Uyruklu Öğrenci Yerleştirme Sınavı (YÖGS) sınavını yaptık. Sınavlarını başarı ile tamamlayan adaylar kesin kayıtlarını yaptıracaklardır. Bir üniversite başka ülkelerden öğrenci alabiliyorsa, o üniversite dünyada rekabet edebiliyordur. Yabancı uyruklu öğrencilerle üniversiteler uluslararası alanda tanıtılmaktadır. Bugün itibariyle yabancı uyruklu öğrenci olarak üniversitemizde 10 ülkeden toplamda 38 öğrenci eğitim görmektedir. Tabii ki bu sayı yeterli değildir. Karabük Üniversitesine yakışan çok fazlasıdır. Bu sayı katlanarak artacaktır. Üniversitemiz, dünya üniversitesi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla yürümüş ve uluslararası bir üniversite kimliği kazanmıştır.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber KBÜ Rektörü Prof. Dr. Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER