Kebanda Gençliğin Merkezi projesi başladı

Kebanda Gençliğin Merkezi projesi başladı


ELAZIĞ (A.A) - Keban Kültür, Turizm, Tanıtma, Dayanışma ve Folklor Derneğince düzenlenen ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Gençliğin Merkezi projesi başladı.
     Proje Koordinatörü Hakan Can, Keban Spor Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçede gençlerin zamanlarını değerlendirebileceği, kültürel ve sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri bir gençlik merkezi oluşturarak gençleri zararlı alışkanlıklardan kurtarıp, koruyup, faydalı kültürel ve sportif aktivitelerle sosyal ve kültürel sorumluluk kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
     Proje kapsamındaki faaliyetlerden 300 çocuk ve gencin faydalanacağını ayrıca çeşitli illere gezi düzenleneceğini ifade eden Can, Gençlerimizi ve geleceğimizi bataklığa götürecek bu kötü ve zararlı şeylere dur diyerek, yararlı proje ve faaliyetlerle çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkalım. Ayrıca bu projenin kabul edilmesi ve hayata geçirilmesi aşamasında bugüne kadar her türlü yardımını, desteğini, ilgi ve alakasını esirgemeyen Kaymakamımız Ahmet Arıka ilçe ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum dedi.
     Törende antrenör Fethi Oruç yönetiminde Fırat Kültür ve Spor Kulübü kurs öğrencileri tekvando ve kick boks gösterisi sundu.
     Kaymakam Ahmet Arık, kurdela keserek projeyi başlattı. Arık, salonda oluşturulan kondisyon, soyunma, bilgisayar internet ile masa tenisi odaları ve kütüphaneyi gezdi, koşu bandını kullandı.
    
     -Saygı duruşu sırasında dua okudu-
    
     Saadet Partisi İlçe Başkanı Murşit Çilingir, törende saygı duruşu sırasında ayakta dua okudu.
     Çilingir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehide saygının Fatiha okunarak gösterileceğini belirterek, Ayakta durmanın aziz şehitlerimize ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçenlere hiçbir faydası olmaz, bu, batı taklidi bir adettir. Şehide saygı, Fatiha okumakla olur, bu batı taklidi adetin düzeltilmesi gerektiğini düşüncesindeyim dedi.
    
     Muhabir: Pir Hasan Doğan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kebanda Gençliğin Merkezi projesi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER