Kepezde evde sağlık hizmetleri büyüyecek

Kepezde evde sağlık hizmetleri büyüyecek -Kepez Belediyesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilçede evde sağlık hizmeti verilmesi için protokol imzaladı


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilçedeki bakıma muhtaç yaşlılara evlerinde verdikleri bakım ve sağlık hizmetinde ve sağlık taramalarında işbirliği yapmak amacıyla protokol imzaladı.
     Kepez Belediyesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmeti ve Sağlık Taraması projesi kapsamında ilçede bakıma muhtaç, yatalak yaşlılara evlerinde bakım, sağlık hizmetleri verilmesi için protokol imzaladı.
     Kepez Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kimsesi olmayan, evden çıkamayacak kadar hasta ve yaşlılara yönelik evde sağlık hizmetinde, yeni bir dönem başlattıklarını söyledi.
     Hizmet alımı yöntemiyle oluşturdukları sağlık ekibiyle 65 yaş üzeri yaşlılara evlerinde bakım ve sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Tütüncü, Bu hizmet, binlerce vatandaşımızın takdirini kazanan, onlara insan olma onurunu, şerefini, haysiyetini en yüksek noktada hissettiren çok özel ve müstesna bir çalışma oldu dedi.
     Tütüncü, doktor, hemşire, diyetisyen, fizyoterapistten oluşan iki ekibin, her gün farklı mahallelerde 30 evi ziyaret ederek, bakıma muhtaç ve evinden çıkamayacak kadar hasta olan vatandaşlara, rutin olarak bakım ve sağlık hizmeti verdiğini belirtti.
     İhtiyaç duyulması halinde bazı hastaları, nakil ambulansıyla hastaneye götürerek tedavilerini yaptırdıklarına değinen Tütüncü, ilaçlarını aldıkları yaşlıların, diğer yardım taleplerini de karşıladıklarını kaydetti.
     Tütüncü, 65 yaş üzeri yaşlılara yönelik evde bakım hizmetlerinin ilçede günde 3 bin ile 4 bin arasında hastayı tedavi eden aile hekimlerinin de iş yükünü azalttığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yapılan protokol ile sağlık hizmetlerinin Kepezde daha da büyümesine ve kapsamlı hale gelmesine vesile olacak. Çünkü arkanızda ciddi bir devlet kurumunun size destek vermesi, enerji vermesi hem hizmeti büyütecek hem de sahadaki sağlık ekibine ayrı bir motivasyon kazandıracaktır. Bu protokolle bir insanın daha problemini kapsamlı bir şekilde çözebilmenin mutluluğunu yaşayacağız.
     Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya ise son bir yıldır aktif olarak evlerde sağlık hizmeti verdiklerini, yatalak hastalara yıllarca bakan refakatçilerin topluma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. İmzaladıkları protokol ile evde sağlık hizmeti kapsamında daha çok kişiye ulaşacaklarını belirten Çetinkaya, Kepez Belediyesinin evde sağlık hizmeti verdiği hastalar, bu protokol ile hastanemizin tüm hizmetlerinden faydalanabilecekler. Projeye destek vermekten mutluyuz. Bu birlikteliğin büyük bir başarılar getireceğini ve bakıma muhtaç yaşlılara önemli bir hizmet sağlayacağını düşünüyorum dedi.
     Tütüncü ve Prof. Dr. Çetinkaya daha sonra protokolü imzalayarak, projede yer alan sağlık filosunun araçlarını inceledi.
     İmzalanan protokol ile yaşlılara evlerinde doktor muayenesi, pansuman, enjeksiyon, fizyoterapist, diyetisyen, kişisel temizlik hizmeti verilecek. Yaşlıların evlerinde yapılamayan her türlü tahlil, tetkik ve tedavileri ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılacak. 65 yaş üzeri kimsesiz, bakıma muhtaç ve yatalak hastaların her türlü hastalık raporlarının alınması ile muayenelerinin yapılmasında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine öncelik tanınacak.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepezde evde sağlık hizmetleri büyüyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER