Kepezin Kentsel Dönüşüm Bölgesi ilan edilmesi

Kepezin Kentsel Dönüşüm Bölgesi ilan edilmesi -CHP Antalya Milletvekili Sapan: -Kepezin değerli bölgeleri, kentsel dönüşüm adı altında sakinlerinin elinden alınmak istenmektedir


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Kepez ilçesinin 19 mahallesi ile bir köyünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Kentsel Dönüşüm Bölgesi ilan edilmesine tepki göstererek, Kepezin değerli bölgeleri, kentsel dönüşüm adı altında sakinlerinin elinden alınmak istenmektedir dedi.
     Yıldıray Sapan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede öncelikle kentsel dönüşüm yapılacak 30 il arasında Antalyanın bulunmadığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ani bir kararla kentte proje uygulamaya karar verdiğini öne sürdü.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığının TOKİ aracılığı ile Antalyada yapmak istediği kentsel dönüşüm alanlarını düşündürücü bulduğunu ifade eden Sapan, Kepezin Göçerler, Fatih, Çamlıbel, Erenköy, Kanal, Kazım Karabekir, Çankaya, Habibler, Baraj, Sütçüler, Fevzi Çakmak, Yavuz Selim, Barış, Kütükçü, Gazi, Düdenbaşı, Karşıyaka, Şelale, Altıparmak mahalleleri ile Duacı köyünde kentsel dönüşüm yapılacağını kaydetti.
     Kent merkezinde kentsel dönüşüm için daha öncelikli semtler olduğuna değinen Sapan, açıklamasında, Yapı stokları eskimiş, depreme dayanıksız binalarla dolu çok sayıda eski yerleşim yeri bulunurken imarlaşması bitmeyen Kepezi gözlerine kestirmişler. Bu da AKPnin iyi niyetli olmadığının göstergesi ifadelerini kullandı.
    
     -Kepezlileri uyarmıştık-
    
     AK Partinin kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği Kepezdeki 19 mahalle ile Duacı köyünün genel olarak gecekondu bölgesi olduğunu, yakın geçmişte bu bölgede yaşayan binlerce vatandaşın tapularının iptal edildiğini hatırlatan Yıldıray Sapan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Tapu iptalleri yaşanan yerleşim yerlerinin şimdi de kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi, AKPnin art niyetini açığa çıkarıyor. CHP Antalya Merkez İlçe Başkanı görevini yürüttüğümüz dönemde Kepezin başta Kütükçü, Erenköy gibi tapu iptalleri olan mahallelerde mitingler düzenledik. Kepezlilerin 30-40 yıllık tapularının iptal edilmesine karşı mücadele vermeye çağırdık. Onların açtığı davalar için hukuki yardımda bulunduk. Bu davaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götürülmesi için destek verdik. O zaman Kepezlileri uyardık. AKPnin, tapu iptalleri ile değeri artan bu bölgeyi vatandaşların elinden almak istediğini vurguladık. Bugün AKPnin bu gizli planı, projesi açığa çıkmıştır. Kepezin değerli bölgeleri, kentsel dönüşüm adı altında sakinlerinin elinden alınmak istenmektedir.
     Yıldıray Sapan, Kepezlilerin haklı mücadelesinde onların yanında olacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepezin Kentsel Dönüşüm Bölgesi ilan edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER