Kesilen bacağı için açlık grevine başladı

Kesilen bacağı için açlık grevine başladı -2 yıl önce yüksekten düşme sonucu ayağı kırılan ve geçirdiği 11 ameliyatın ardından sağ bacağı diz altından kesilen Celal İncekaya, bacağının neden kesildiğine ilişkin gerçeklerin kendisinden


MUĞLA (A.A) - Muğlada 2 yıl önce iş bulamadığı gerekçesiyle bir iş hanının 3üncü katından atlayarak intihar girişiminde bulunan, geçirdiği 11 ameliyatın ardından sağ bacağı diz altından kesilen Celal İncekaya, bacağının neden kesildiğine ilişkin gerçeklerin kendisinden saklandığını iddia ederek açlık grevine başladı.
     Kışla Parkında açlık grevine başlayan İncekaya, üzerinde Zulüm değil adalet istiyorum yazan pankart açarak açlık grevine başladığını bildirdi.
     İncekaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıl önce yüksekten düşme sonucu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığını, hastanede kaldığı yaklaşık 1.5 yıl boyunca 11 ameliyat geçirdiğini, daha sonra sevk edildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağ bacağının diz altından kesildiğini anlattı.
     Bu süreçte birçok üniversite hastanesine gittiğini, kendisine çok ciddi ihmallerden bahsedildiğini ifade eden İncekaya, bacağının kesilmesinin ardından hukuki sürecin başladığını söyledi.
     İncekaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Muğlada hazırlanan ön inceleme raporunun hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının yeni bir soruşturma başlatmasını istediğini ileri sürerek, şöyle konuştu:
     Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı bir soruşturma başlattı. Bakanlığın soruşturmasında doktorun kusuru sabit bulundu. Sonuçta 11 ameliyat var. İlk ameliyatımda bacağıma platin atıldı, onu biliyorum. Bir de bacağımın kesildiğini biliyorum. Bunun dışında ne oldu, ne bitti bilmiyorum. Neden burada ameliyat oldum, neden başka bir hastaneye sevk edilmedim, bilmiyorum. Hiç kimse bana bir şey söylemiyor.
    
     -Gerçeği öğrenene kadar açlık grevine devam edecek-
    
     Son olarak İstanbul Adli Tıp Kurumundan bir rapor geldiğini anımsatan İncekaya, gelen raporda tedavisiyle ilgilenen doktorlar hakkında bir kusur bulunmadığını kaydetti.
     Celal İncekaya, Ben bir mağdur olarak soruyorum, beni neden 11 kez ameliyat ettiler, neden benim yapımla, sağlığımla oynadılar, neden beni başka bir hastaneye sevk etmediler de aynı hastanede tuttular. Sağlık müdürlüğümüz, valiliğimiz bu işe el atsın, gerçekleri bana söylesinler dedi.
     İncekaya, Adli Top Kurumundan gelen raporun ardından savcılığın dosyayı kapattığını ve şikayetiyle ilgili takipsizlik kararı verildiğini belirtti.
     Maddi manevi hiç bir talebi olmadığını bildiren İncekaya, sadece gerçekleri öğrenmek istediğini, gerçekleri öğrenmediği süre boyunca açlık grevinden çıkmayacağını söyledi.
     Bu arada Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, 2 yıl önce hastaneye gelen Celal İncikayanın gerekli tedavisi yapıldıktan sonra Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini, tedavi sürecinde adı geçen doktorların Adli Tıp Kurumu raporlarında kusurları olmadığının belirlendiğini kaydettiler.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kesilen bacağı için açlık grevine başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER