Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü

Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü -Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Helvacılar: 20 Temmuz, Kıbrıs Türkünün esaretten kurtulduğu bir gündür


DENİZLİ (A.A) - Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Selami Helvacılar, 20 Temmuz, Kıbrıs Türkünün esaretten kurtulduğu bir gündür dedi.
     Helvacılar, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20 Temmuz 1974te Kıbrısa başarılı bir harekat gerçekleştirerek, Kıbrıslı Türkü yok olmaktan kurtardığını, Kıbrıs Türkünü 1878 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuşturduğunu belirtti.
     Kıbrıs Türkü için 20 Temmuzun kurtuluş günü olduğunu ifade eden Helvacılar, şunları kaydetti:
     20 Temmuz, Kıbrıs Türkünün esaretten kurtulduğu bir gündür. Yavru vatanın ana vatana kavuştuğu bir gündür. Kıbrısta 1974 öncesine dönüş asla söz konusu olamaz. Kanla alınan toprak, artık vatan toprağıdır, terk edilemez. Kıbrısta Türk varlığını yaşatmak, gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı bir namus borcudur. Bugün de ister içeriden isterse dışarıdan, nereden gelirse gelsin, hürriyetimize, bağımsızlığımıza ve topraklarımıza karşı her türlü tehdit yüce Türk milletinin azim ve iradesi karşısında yok olmaya mahkumdur. Biz her zaman hazırız. Harekatta şehit düşen arkadaşlarımıza ve Kıbrıslı mücahitlere Allahtan rahmet diliyorum, gazilerimize yaşamlarında esenlikler dilerim.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER