Kilise kurulacak ikinci konteyner kent

Kilise kurulacak ikinci konteyner kent -Elbeyli ilçesine bağlı Beşiriye köyü yakınlarındaki konteyner kentte, altyapı çalışmaları sürüyor -Kilis Valisi Tapsız: -"Türkiyenin en büyük konteyner kenti Kiliste kuruluyor" (Fot


KİLİS (A.A) - Kilisin Elbeyli ilçesindeki konteyner kentte, altyapı çalışmaları devam ediyor.
     Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Kilise kurduğu ikinci konteyner kent ile ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler, barınacakları bir merkeze daha kavuşacak.
     Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar ile konteyner kentin kurulduğu alanda incelemelerde bulundu.
     Tapsız, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin en büyük konteyner kentinin Kiliste kurulduğunu söyledi.
     Mayısın ilk haftasında yeni konteyner kente belirli sayıda Suriyeliyi almayı düşündüklerini dile getiren Tapsız, konteyner kente alımda bazı şartlar olacağını ifade etti.
     Kentle ilgili bilgi veren Tapsız, şunları anlattı:
     "Buraya tam bir şehir kuruluyor. Büyük bir çalışma var. 16 metrelik elektrik hattı döşeniyor. Buranın içme suyu, kanalizasyonu, altyapı çalışmaları, arıtma tesisleri, su deposu ve konteynerlerin yerleştirilmesi gerçekten uzun zaman alıyor. Buraya Vanda kullanılan konteynerler geliyor ve onların bakım ve onarımı yapılacak. Bakım onarım işlerine yeni başlanıyor. Türkiyenin en büyük konteyner kenti Kiliste kuruluyor. İnsani Yardım Vakfı, valiliğe bin konteyner verecek. Konteynerlerin bakım ve onarımı yapıldıktan sonra AFADın koordinesinde, Esseleme Sınır Kapısındaki Suriyeli kardeşlerimizi buraya yerleştireceğiz."
    
     -"Yaklaşık 418 dönüm arazi üzerine kurulacak-
    
     Tapsız, yeni konteyner kentin yaklaşık 418 dönüm arazi üzerine kurulduğunu söyledi. Kente 3 bin 612 konteyner kurulacağını ve yaklaşık 20 bin kişinin burada barınabileceğini ifade eden Tapsız, şöyle devam etti:
     "Mümkün olan en kısa sürede çalışmaları bitirmeye çalışıyoruz. Konteyner kentte, 2 cami, 4 sosyal tesis, 2 market, 4 okul, 4 idare binası, 2 malzeme deposu, kontrol, kayıt kabul ve basın hizmet binası, sağlık merkezi, 8 güvenlik kulesi, jandarma tesisi, 2 helikopter pisti, 2 bin metreküplük su deposu ve 4 milyon metreküp arıtma tesisi olacak. Bunun yanında İHH tarafından bin adet konteyner, 1 okul, 1 rehabilitasyon merkezi ve 1 poliklinik yapılıyor."
     Vali Tapsız, bugün itibarıyla Türkiyedeki 17 kampta kalan Suriyelilerin sayısının yaklaşık 192 bin olduğunu, bunun 14 bininin Öncüpınar Sınır Kapısındaki konteyner kentte kaldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kilise kurulacak ikinci konteyner kent Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER