Kiracıların, tahliye için gelen görevlilere ateş

Kiracıların, tahliye için gelen görevlilere ateş açması -Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin: Bir şiddet olayıyla daha sarsıldık. Bu sefer meslektaşımız, hakimimiz, mübaşirimiz, olay yerinde bulunan vatandaşlar ciddi bir yara a


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, mahkeme kararına rağmen evi boşaltmakta direnen kiracıların, tahliye için gelen heyetteki 3 kişiyi silahla yaralamasına ilişkin, Bir şiddet olayıyla daha sarsıldık. Bu sefer meslektaşımız, hakimimiz, mübaşirimiz, olay yerinde bulunan vatandaşlar ciddi bir yara almadı. Olay vasfı, mahiyeti itibariyle ciddi ve endişe verici dedi.
     Şahin, Baro binasında düzenlenen basın toplantısında, biri avukat 3 kişinin yaralandığı olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
     Olayda, tarafların aralarındaki ihtilafı yargıya götürdüğünü ancak keşif sırasında silahlı kavga meydana geldiğini Şahin, şöyle konuştu:
     Bir şiddet olayıyla daha sarsıldık. Bu sefer gerek meslektaşımız, hakimimiz, mübaşirimiz olay yerinde bulunan vatandaşlar ciddi bir yara almadı. Olay vasfı itibariyle, mahiyeti itibariyle ciddi ve endişe verici. Çünkü biz insanlar arasındaki ihtilafların çözümünde tek yargıyı gösteriyoruz. Yargı ihtilafları çözecek tek merci. Hakikatlerin ortaya çıkacağı, gerçeklerin aydınlanacağı bir uygulama sırasında yine de şiddete başvurmuşlar. Bu, hukuk kültürünün eksikliği ya da yoksunluğundan kaynaklanıyor. Gerçekten insanımızın bu konudaki şiddete eğilimini ortaya koyuyor. Bizim için sevindirici olan şey, meslektaşımızın hafif yaralarla kurtulmuş olması.
    
     -Sözün bittiği yerdeyiz-
    
     Olayda yaralanan avukat Ömer Faruk Aksoy da Afyonkarahisar 1inci Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen dava kapsamında, keşif yapmak üzere tanığın yanı sıra hakim, katip, mübaşir, kadastro bilirkişisi, inşaat mühendisi ve iki polis memuruyla Çobankuyusu mevkisine gittiklerini anlattı.
     Davalı tarafın keşfi engellemek için mukavemet gösterdiğini, çıkan tartışmada tabanca ve bıçaklar çekildiğini dile getiren Aksoy, Ben sağ bacağımdan, dava tanığı sol omuzundan, kadastro bilirkişisi de parmağından yaralandı. Atılan fişek sayısına baktığımızda halimize şükür ediyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Biz avukatlar olarak her şartlarda görevimizi yapmak için bu mesleğe başladık ve görevimizin başındayız diye konuştu.
     Ataköy Mahallesi Çobankuyusu mevkisinde bir iş adamına ait evde kalan kiracı Orhan A. ile 2 oğlu, evin tahliye edilmesi yönündeki mahkeme kararını uygulamak amacıyla gelen heyetle tartışmış, polisin biber gazı kullanmasının ardından av tüfeğiyle ateş açmıştı. Olayda yaralanan avukat Ömer Faruk Aksoy, bilirkişi Beyazıt Duman ile ev sahibinin şirketinde muhasebeci olarak çalışan Ramazan Meral, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde tedavi edildikten sonra taburcu edilmişti. Orhan A. ile 2 oğlu ise gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kiracıların, tahliye için gelen görevlilere ateş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER