Kırgızistan Devlet Tiyatrosu Meclis Üyesi Ahmedovichten

Kırgızistan Devlet Tiyatrosu Meclis Üyesi Ahmedovichten Mamaris MHPye ziyaret


MUĞLA (A.A) - Kırgızistan Devlet Tiyatrosu Meclis Üyesi Bahtiyar Ahmedovich, MHP Marmaris İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
     Ziyarette İlçe Başkanı Ali Aygün ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Bahtiyar Ahmedovich, MHPnin dünyadaki bütün Türkler için çok önemli bir parti olduğunu söyledi.
     MHPnin merhum lideri Alparslan Türkeşin aynı zamanda Türk dünyasının da lideri olduğunu belirten Ahmedovich, Türkeşin bütün Türklerin bağımsızlığı için mücadele ettiğini ifade etti.
     Ahmedovich, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Geçmişte Alparslan Türkeş, esaret altındaki Türkler için çok mücadele etti. Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla, dünya gözüyle hayallerinin ve gayesinin gerçekleştiğini gördü. Bize düşen onun yokluğunda, onun hedeflerine ulaşmak için Doğu Türkistanın, Karabağın, Kerkük ve Musulun bağımsızlığı, KKTCnin dünyaca tanınan bir ülke olmasını sağlamak için çalışmaktır. Kurucusu olduğu MHPnin şimdiki yöneticilerinin de aynı düşüncede olduğunu görmek bizi daha da umutlandırdı.
     Bahtiyar Ahmedovichi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aygün ise Türk birliğinin liderleri Alparslan Türkeşin en büyük hedefi olduğuna işaret etti.
     Kendi hedeflerinin de aynı olduğunu anlatan Aygün, MHP kadroları kayıtsız şartsız Başbuğ Türkeşin yolundadır ve hedefe ulaşacaktır. Yeryüzünde tek Türk esir kalmayacaktır. Bu inançla Türkeşin yolunda devam ediyoruz. Biz bir aileyiz. Kutlu bildiğimiz yolda Azeri, Kırgız, Özbek, Türkmen, Uygur hep birlikte hedefe ulaşacağız diye konuştu.
     Bahtiyar Ahmedovich, Aygüne Kırgız kaftanı ve kalpağı hediye etti.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kırgızistan Devlet Tiyatrosu Meclis Üyesi Ahmedovichten Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER