Kırıkkalede, Çocuk Oyunları Turnuvası yapıldı

Kırıkkalede, Çocuk Oyunları Turnuvası yapıldı


KIRIKKALE (A.A) - Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Kırıkale İ Temsilciliği tarafından düzenlenen Çocuk Oyunları Turnuvası tamamlandı.
     Geleneksel çocuk sporu oyunlarının il geneline yayılmasının amaçlandığı turnuvada, 400 çocuk oyunundan 20sinde çocuklar yarıştı.
     ÇOSKK Kırıkkale Temsilciliği tarafından başlatılan turnuvanın ödül töreni Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Okulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.
     ÇOSKK İl Temsilcisi Rıfat Savrun, burada yaptığı açıklamada, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarına her kesimin ihtiyacının olduğunu söyledi.
     Savrun, 400 oyundan 20 tanesinin üzerinde özel olarak çalışılmak üzere seçildiğini ve bu 20 oyundan 4ünün dünyaya tanıtılacağını dile getirdi.
     Turnuva sonunda, en centilmen ve en çok sayı alan oyuncu, dostluk kupası, en centilmen takım ve turnuvada derece yapan ilk üç takıma ödül verildi.
     Turnuvanın okul kategorisinde birinciliği Yahşihan Namık Kemal İlkokulu, ikinciliği Sulakyurt Cumhuriyet Orta Okulu, üçüncülüğü ise Kırıkkale Yunus Emre Orta Okulu elde etti.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kırıkkalede, Çocuk Oyunları Turnuvası yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER