Kırıkkalede Dostluk ve Kardeşlik Spor Oyunları

Kırıkkalede Dostluk ve Kardeşlik Spor Oyunları düzenlendi -Oyunlara, Birleşik Arap Emirliklerinden 56 öğrenci katıldı


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi ile Birleşik Arap Emirliklerinden Sharjah Amerikan Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Dostluk ve Kardeşlik Spor Oyunları başladı.
     Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Mavi Salonda gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiyenin son yıllarda izlediği öz güveni yüksek ve şahsiyetli dış politikanın önemine dikkati çekti.
     İzlenen politika sayesinde, ekonomik başarının yanı sıra uluslararası ilişkilerde önemli gelişmeler yaşandığını belirten Yıldız, üniversitelerin uluslararası kuruluşlar olduğunu söyledi.
     Türk üniversitelerinin, önceki yıllara göre büyük atılım içinde olduğunu belirten Yıldız, Erasmus ve Mevlana projeleri kapsamında birçok üniversite ile işbirliği anlaşması sağlayan üniversiteler, yaptıkları ikili anlaşmalarla da dünyaya açılmakta, oralardan öğrenci almakta, öğrenci göndermekte, öğretim elemanı değişimi sağlamaktadır. Bu bağlamda Kırıkkale Üniversitesi de son yıllarda önemli atılımlar içinde. Üniversitemiz, Avrupa Üniversiteler Birliği ve Dünya Üniversiteler Birliğinin seçkin üyelerinden biridir diye konuştu.
     Erasmus Programı kapsamında 45 üniversiteyle anlaşmalarının bulunduğunu ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bu program sayesinde çok sayıda öğrencimiz, yurt dışındaki üniversitelerde öğrenim görme, tecrübe kazanma şansı yakalamakta, yurt dışından çok sayıda öğrenci de üniversitemizde öğrenim görme fırsatı bulmakta. Üniversitemizde 34 farklı ülkeden ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrencimiz bulunmaktadır. Bugün burada Ortadoğu ve dünyanın seçkin üniversitelerinden biri olan, Birleşik Arap Emirliklerinde faaliyet gösteren American Üniversity of Sharjah ile dostluk ve kardeşlik spor oyunları vesilesiyle birlikteyiz. Dostluk ve kardeşlik bağlarını kurup güçlendireceğimiz bu programla inşallah bundan sonra çok yönlü ikili ilişkileri de geliştirmeyi hedefliyoruz.
     Yıldız, organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.
     Açılış törenine, Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Khalid Khalifa Al Mualla ile daire müdürleri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda sporcu katıldı.
     Sharjah Amerikan Üniversitesinden 56 öğrencinin katıldığı oyunlar, 3 gün sürecek. Oyunlarda, futsal, basketbol, masa tenisi, badminton ve voleybol maçları ile yüzme yarışları yapılacak.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kırıkkalede Dostluk ve Kardeşlik Spor Oyunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER