Kırıkkalede bitki, besleme ve gübreleme konulu

Kırıkkalede bitki, besleme ve gübreleme konulu bilgilendirme semineri


KIRIKKALE (A.A) - Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Birliği ile Gübretaş T.A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme semineri, merkeze bağlı Hasandede beldesinde düzenlendi.
     Seminere, Tarım Kredi Kooperatifleri Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan ile Ankara Bölge Birliği Müdürü Ahmet Poyraz, Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, şube müdürleri, İlçe müdürleri, İl Tarım Kredi Kooperatif Müdürleri, Tarım Danışmanları ve diğer ilgililer katıldı.
     Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan burada yaptığı konuşmada ülkemizin 1970li yıllardan günümüze kadar olan tarihi ve teknolojik gelişimi ve buna paralel olarak Gübretaş T.A.Şnin kuruluşu, gelişimi ve ülke genelinde yapmış oldukları faaliyetler ile ülkemizde ve dünyada gübre üretimi ve tüketimi konuları hakkında bilgi verdi.
     Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaşda, tarımsal faaliyetlerde gübre kullanımının önemine değinerek, çiftçilerin tarımsal alanları ekip biçerken toprak analizi yaptırıp sonucuna göre gübre kullanmaları gerektiğini, bu konuda bakanlığın toprak analizi konusunda dekara 2,5 lira analiz desteği sağladığını kaydetti.
     Seminerde Ziraat Yüksek Mühendisi Bitki Besleme Uzmanı Hasan Altaş tarafından bitki besleme ve gübreleme teknikleri konularında çeşitli bilgiler verdi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede bitki, besleme ve gübreleme konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER