Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz:

Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz: -Türkiye ne kadar büyüyorsa Kırıkkalede buna paralel olarak büyümeye devam edecek


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Türkiye ne kadar büyüyorsa Kırıkkalede buna paralel olarak büyümeye devam edecekdedi.
     Başkan Korkmaz, belediye konferans salonunda düzenlediği 2012 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, yıl içerisinde 70 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirildiğini belirterek, kentin hızla büyüdüğünü ve güzelleştiğini kaydetti.
     Kırıkkalenin yaşanabilir kentler arasında 15. sırada olduğunu ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
     Kırıkkale ülke genelinde hak ettiği yere getirilmesi gereken bir kentti. 2004 yılında kentimizin bir fotoğrafını çektik. Artılarıyla, eksileriyle masaya yatırdık. İnsanımıza sunulan hizmet kalitesinin artışını hep birlikte yaşadık. Türkiye ne kadar büyüyorsa Kırıkkalede buna paralel olarak büyümeye devam edecek. 81 vilayet arasında hizmet zenginliğinde ilk 30a giremiyorduk. Bizim ilk 20ye gireceğiz diye bir iddiamıza vardı. Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu ham dolsun ilk 15teyiz. Kırıkkale artık ilk 10a girmenin yarışı içerisinde olacak.
     Kırıkkalenin 1941de belde, 1944te ilçe, 1989 yılında ise il olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Korkmaz, şunları söyledi:
     1941den bu zamanın parasına göre toplam 80 milyon lira civarında bir yatırım yapılmış. Göreve gelmemizle birlikte bu rakamın asgari 3 katında yatırım yapacağımızı söylemiştik. Ham dolsun 2011 yıl sonu itibariyle toplam 265 milyon 565 bin liralık bir yatırım gerçekleştirdik. 2012 yılı sonu itibariyle ise 70 milyon liralık bir yatırımın gerçekleştirildi.
     Belediye Başkanı Korkmaz gazetecilerin 2014 yerel seçimlerinde aday mısınız sorusuna ise, nasip diyerek şunları söyledi:
     Gelecekle ilgili çok büyük hesaplar içinde olmanın hep bireysel hemde bizim partimizin genel ilkeleri doğrultusunda doğru olmadığının farkındayım. Yani daha heyecanlı bir ortamın oluşmasında her birimizin katkısı olacak. Ama bu iş nasip işi. Hangi birimde görev alırsın, hangi çalışma içerisinde olursun tabi bu nasip işi. Kırıkkalede siyaset olarak geçmişte yapılan yanlışları bir kenara bırakarak doğrular üzerine çok şeyler inşa ettiğimize inanıyorum. Siyasete ciddi bir seviye geldi. Bu seviyeyi muhafaza edeceğiz. Biz değerlerimizi yaptığımız her şeye ve alana taşıyacağız. Teşekkür eden ve özür dileyen insanı da yetiştirme gibi zorunluluğumuz var. Bu konuda yatırım yapacağız. Ben yerine biz anlayışını yerleştirmek zorundayız. Siyasetteki anlayışımı ve algımızı topluma sunuş yöntemimizi gözden geçirmek zorundayız. Bunu yaptığımız anda başarılıyız demektir. Bunu yapacağız. Herkesin hayata bir bakış açısı var. Bunu kimsenin terk etmesi taraftarı değiliz. Ama her üretilen düşüncede bizim için saygın ve baş tacı olmalıdır. Biz biliyoruz büyüklüğünden sıyrılmak durumundayız.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER