Kırklarelide sağanak

Kırklarelide sağanak -Karahıdır ve Akalar mahalleleri ile Dereköyde bazı ev ve iş yerlerini su bastı -Vali Mustafa Yaman: Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklarelide sağanak nedeniyle bazı ve iş yerlerini su bastı.
     Sabah saatlerinde şiddetini artıran sağanak, kent merkezi ile Dereköy köyünde hayatı olumsuz etkiledi. Karahıdır ve Akalar mahalleleri ile Dereköyde bazı ev ve iş yerlerini su bastı, metrekareye 53 kilogram yağış düştü.
     Ekipler, ev ve iş yerlerindeki suyu tahliye çalışmalarına devam ediyor.
     Dereköyde evinin çevresinde oluşan su birikintisi ve su baskını nedeniyle çatıya çıkarak yardım isteyen kişi, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.
     Karahıdır Mahallesinde incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağanağın kent merkezindeki bazı mahalleler ve Dereköy köyünde yaşamı olumsuz etkilediğini söyledi.
     Ekiplerin çalıştığını, kısa sürede olumsuzlukların giderileceğini ifade eden Vali Yaman Sabaha karşı yağış başladı. En kısa zamanda normal hayata dönülecek. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor diye konuştu.
     Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da şiddetli yağışlarda Karahıdır Mahallesinde bu tür olumsuz durumlarla karşılaştıklarını belirtti.
    
     -Tavuklar ağaçlara çıktı-
    
     Evine su girmemesi için kömür çuvallarıyla set oluşturan Esman Nizamoğlu, zor durumda olduklarını ve her yıl sağanakta su baskını tehdidiyle karşılaştıklarını anlattı.
     Bazı kümes hayvanlarının da sağanağın ardından oluşan su birikintileri nedeniyle ağaçlara çıktıkları gözlendi.
     Kırklareli Meteoroloji Müdürü Naci Gürbüz, son 5 saatte metrekareye 53 kilogram yağış düştüğünü söyledi.
     Gürbüz, yağışın gün boyu etkili olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Kırklarelide sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER