Kırşehir, Kaman

Kırşehir, Kaman-1 cevizinin telif hakkını alıyor -Sütçü İmam Üniversitesine ait olan Kaman-1 cevizinin telif hakkı, protokolle Ahi Evran Üniversitesine devredilecek


KIRŞEHİR (A.A) - Sütçü İmam Üniversitesine ait olan Kaman-1 ceviz türünün telif hakkı, imzalanacak protokolle Ahi Evran Üniversitesine (AEÜ) devredilecek.
     Ahi Evran Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Kudret Saylamın girişimleri ile yürütülen çalışma sonucu, Sütçü İmam Üniversitesine ait olan Kaman 1 cevizinin telif hakları, 13 Ekim 2012 tarihinde imzalanacak protokolle Kırşehire verilecek.
     Rektör Saylam, üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri bütçesinden Kaman-1 cevizi anaç parsellerinin oluşturulması ve aşılı ceviz fidanı üretilmesi için pay ayırdıklarını ifade etti.
     Ceviz yetiştiricilerinin heyecanla beklediği Kaman ilçesindeki ceviz festivalinin önemli bir gelişmeye tanıklık edeceğini belirten Saylam, şu bilgileri verdi:
     İmzalanacak protokol, üniversitemizin il meyveciliği ve özellikle ceviz yetiştiriciliğine vereceği bilimsel desteğin başlangıcını oluşturacak. Kaman-1 cevizinin sertifikalı üretiminin yapılabileceği ve pazarlanabileceği uygun anaç bahçeleri Kaman Belediyesi ve üniversite tarafından tahsis edilecek. Ceviz yetiştiricilerine aşı, budama ve bitki koruma alanlarında bilimsel destek sağlanacak.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER