Kışla Parkındaki trafik kazası davası

Kışla Parkındaki trafik kazası davası -Kastamonuda Kışla Parkı önünde bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı trafik kazasına ilişkin davada, sanığa 5 yıl hapis cezası veren mahkeme, cezayı 36 bin 500 lira maddi para cez


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda Kışla Parkı önünde bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı trafik kazasına ilişkin davada sanığa 5 yıl hapis cezası veren mahkeme, cezayı 36 bin 500 lira maddi para cezasına çevirdi.
     Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, trafik kazasında yaralanan Sebahattin Gemalmazoğlu(53), trafik kazasında hayatını kaybeden Fevzi Ayvazoğlunun(67) eşi Münevver Ayvazoğlu, sanık Seyfettin Ç(28) ve taraf avukatları katıldı.
     Duruşmada söz alan sanık Seyfettin Ç, otomobiliyle yola çıktığı sırada, 70 kilometre hızla gittiğini hatırlatarak, Otomobilimle giderken yeşil ışık yanıyordu. Tam geçerken sarı ışık yandı. Yeşil ışık reflektör yapmadan doğrudan sarıya geçti şeklinde konuştu.
     Aracıyla ışıkları geçtiği sırada kavşağın sağından bir aracın çıktığını ileri süren Seyfettin Ç, şunları kaydetti:
     Kavşağın sağından geçerken kimse yoktu. Kışla Parkı önünde sağda bir minibüs durdu. Daha sonra kol kola girmiş 2 kişi arabanın önünden yola çıktı. Hızımı yavaşlattım. Biraz daha sola doğru yanaştım. Yayalar hızla geçeriz diye sola gittiler. Ben de yayalara çarptım. Çok pişmanım
     Trafik kazasında yaralanan davacı Sebahattin Gemalmazoğlu da sanığın görüşünü engelleyecek herhangi bir durumun olmadığını ifade ederek, kendilerine çarptığını yineledi.
     Mahkeme heyeti, sanık Seyfettin Çnin trafik kazasında asli kusurlu sayıldığını belirterek, sanığa 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığa verilen hapis cezasını 36 bin 500 lira maddi para cezasına çevirdi.
     Kastamonunun Kışla Parkı önünde karşıya geçmek isteyen Fevzi Ayvazoğlu ve Sebahattin Gemalmazoğluna, Seyfettin Çnin sevk ve idaresindeki 37 SH 869 otomobil çarpmıştı. Kazada Fevzi Ayvazoğlu hayatını kaybederken, Sebahattin Gemalmazoğlu yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kışla Parkındaki trafik kazası davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER