Kızılay Bingölde bir yılda 240 bin

Kızılay Bingölde bir yılda 240 bin kişiye yemek dağıttı -Kızılay Bingöl Şube Başkanı Savaş: Bingölde geçen yıl 13 mahallede kuru gıdayı yemeğe dönüştürme imkanı bulamayan fakir ve kimsesiz vatandaşlara sıcak yemek servisi yaptık


BİNGÖL (A.A) - Kızılay Bingöl Şubesi, geçen yıl ihtiyaç sahibi 240 bin vatandaşa sıcak yemek dağıttı.
     Bingöl Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Burakgaziyi ziyaret eden Kızılay Şube Başkanı Mehmet Savaş, burada yaptığı açıklamada, Bingölün 13 mahallesinin bulunduğunu, bu mahallelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara geçen yıl sıcak yemek dağıttıklarını bu yıl da Bingöl Valiliğinin himayesinde bu hizmetlerinin sürdüğünü söyledi.
     Savaş, bu hizmetin sosyal devlet ilkesine uyup uymadığı, hakkaniyetli bir şekilde yapılıp yapılmadığı ile ilgili muhtarların da görüşlerini aldıklarını ifade ederek, Bingölde geçen yıl 13 mahallede kuru gıdayı yemeğe dönüştürme imkanı bulamayan fakir ve kimsesiz vatandaşlara sıcak yemek servisi yaptık. Bin 200 aileye de kuru gıda yardımı yaptık. Bu yıl ki hedefimiz ildeki tüm yoksul vatandaşlara kuru gıda ve yemek yardımlarını sürdürmektir dedi.
    
     -Üniversite öğrencilerine kuru gıda yardımı-
    
     Savaş, Bingöl Üniversitesinde okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilere de kuru gıda yardımında bulunduklarını, üniversitede okuyup da kuru gıda sıkıntısı çeken öğrencilere Kızılayın kapısının açık olduğunu söyledi.
     Bingöl Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Burakgazi ise, Bingölde Kızılayın eskiden bir tabela derneğinden ibaret olduğunu, ancak son dönemlerde yapılan yardımlarla vatandaşların ciddi anlamda sıkıntılarını giderdiğini söyledi.
     Burakgazi, Bingölün birinci derecede deprem bölgesi olduğuna işaret ederek Keşke burada Kızılayın büyük depoları olsa da deprem anında depolardaki malzemeler anında vatandaşa ulaştırılabilse. Kızılay tarafından 2011 yılından bu yana valiliğin öncülüğünde mahallelerde sıcak aş dağıtılıyor. Yardımda bulunulan vatandaşların sayısının artırılmasını bekliyoruz. Çünkü bu vatandaşlar kimsesi olmayan, bakıma muhtaç yaşlı ve fakir insanlar. Bunlara Kızılay öncülüğünde yemek getirilmesi bizi mutlu ediyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kızılay Bingölde bir yılda 240 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER