Kızıltepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde

Kızıltepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Bilim Fuarı açıldı


MARDİN (A.A) - Kızıltepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Bilim Fuarı açıldı.
     Okulun bahçesindeki çadırda açılan fuarda konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü Yücedağ, "Okulumuz projelerde başarılı sonuçlar elde etmiştir. Bundan dolayı projelerde emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu gün açılan bu Bilim Fuarına katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
     Okul Müdürü Fettah Alan ise "Bakanlığımız ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında ortaokul ve liselerde bilim kültürünün geliştirilmesi ve teknolojik konularda farkındalığın oluşturulması amacıyla ülke genelinde bilim fuarı düzenlenmiştir" dedi.
     Okulun pilot okul olarak seçildiğini ifade eden Alan, şöyle dedi:
     "Okulumuz 24 proje hazırlamıştır. Pırıl pırıl genç öğrencilerimiz ve fedakar öğretmenlerimizin gayreti ve yönlendirmesiyle daha nice güzel projelerin çıkağına inanıyorum. Okulumuz bundan önceki projelerde de büyük başarılar elde etmiş ve bizi gururlandırmıştır. 2007 yılında proje tabanlı beceri yarışmasında bölge ikinciliği, 2010 yılında proje tabanlı beceri yarışmasında bölge birinciliği ve akabinde Türkiye birinciliği, 2012 yılında proje tasarım yarışmasında Türkiye birinciliği ve son olarak 2013 yılında 9. Uluslararası Tasarım Olimpiyatlarında Dünya Üçüncülüğünü kazanmıştır."
    
     Muhabir: Adnan Koçhan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Kızıltepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER