KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat: Şu sıralarda

KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat: Şu sıralarda adeta yaprak kıpırdamıyor Kıbrıs sorununda


ÇANAKKALE (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Şu sıralarda adeta yaprak kıpırdamıyor Kıbrıs sorununda dedi.
     Talat, Vali Göngör Azim Tunayı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Çanakkaleye ilk olarak 1990lı yıllarda, üniversitede bir konferans vermek üzere geldiğini anımsattı.
     Çanakkaleye ikinci gelişinin olduğunu ifade eden Talat, Çanakkaleye ilk geldiğim yıllarda karmaşık bir dönemdi, şimdi de Kıbrıs açısından yine zorlu bir dönemden geçiyoruz diye konuştu. Talat, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Malum biliyorsunuz çözümlenmeyen ve epeyce dert olan bir Kıbrıs sorunu var. Görüşmeler iyi bir aşamada değil. Şu sıralarda adeta yaprak kıpırdamıyor Kıbrıs sorununda. Bizi dünyadan tecrit eden, uluslararası hukukun dışında tutan bir sorun Kıbrıs sorunu. Kıbrıs sorunu çözülmeden de her şeyi rayına oturtmak mümkün değil. Ekonomiyi bile. Türkiyenin sürekli desteği olmasa Kıbrıs Türk ekonomisi son derece zor günler geçirir. Gerçi yine zaman zaman zor günler geçiriyor ama o olmasaydı çok zor günler geçirir. Bunun da en önemli nedeni yaşadığımız izolasyon.
     Vali Tuna ise Talatı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Tuna, ziyaret anısına Talata, üzerinde şehitler abidesi olan tablo, Talat da Tunaya el işlemesi bir tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat: Şu sıralarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER