KKTC İçme Suyu Projesi

KKTC İçme Suyu Projesi -Anamurda yapımı süren Alaköprü Barajı inşaatında derivasyon tüneli açıldı


MERSİN (A.A) - KKTC İçme Suyu Projesi kapsamında Anamurda yapımı süren Alaköprü Barajı inşaatında derivasyon tüneli açıldı.
     Türkiyeden KKTCye Akdenize Döşenecek Askıdaki Boru Hattı ile Su İletimi Projesi çerçevesinde inşaatı süren Alaköprü Barajında dolgu işlemine başlamak amacıyla Dragon Çayının suyu, 560 metre uzunluğundaki tünele aktarıldı.
     Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, kuru ortamda çalışma için akarsu yatağını değiştirme anlamına gelen derivasyon işlemi ile Alaköprü Barajının gövdesinde çalışma imkanı bulunacağını söyledi.
     Özkaldı, böylelikle suyun 5,75 metre çapında, 560 metre uzunluğunda ve saniyede 280 metreküp su taşıma kapasitesine sahip tünele derive edileceğini kaydetti.
     Vali Hasan Basri Güzeloğlu da, projenin bir su temini projesi olmasının yanında Türkiyenin prestij projesi olduğunu söyledi.
     Güzeloğlu, Alaköprü Barajından Anamur Ovası ve çevredeki köylere de su verilerek, 3 bin 293 hektar tarım alanı sulanabilecek. Proje bu yönüyle Anamurun ve buna bağlı olarak Mersinin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır dedi.
     Türkiyenin bu proje ve benzeri yatırımlarla 2023te dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasına girme hedefine hızla ilerlediğini belirten Güzeloğlu, Hepimizi gururlandıran bu projede emeği olan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililer ile işçilerimize teşekkür ediyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlunun verdiği işaretle iş makineleri Dragon Çayının suyunu tünele aktardı.
    
     Muhabir: Tahsin Ünlü / Veli Gürgah/Anıl Bağrık
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber KKTC İçme Suyu Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER