Kırşehir Tarım Platformu oluşturulacak

Kırşehir Tarım Platformu oluşturulacak


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Tarım Platformu oluşturulacağı bildirildi.
     Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin ve Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, konu ile ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.
     Şahin, Kırşehir tarımının daha ileri bir noktaya gelinmesi için ortak akılla hareket etmeyi planladıklarını, bunun için de, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının güçlerini bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Tarım Çalışma Grubunun faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Fakültemizin araştırma ve akademik alt yapısı ile Kırşehirin tarımsal alt yapısının unsurlarının buluşmasının sağlanması suretiyle, ilimiz tarımının olduğundan daha ileriye götürmek niyetiyle çalışmalarımızı sürdürmeyi ümit etmekteyiz. Grubumuzun ilk faaliyeti olarak ilimizin tarım envanterini ortaya koymak suretiyle, eksiklik ve problemleri yanında çözüm yollarını da önereceğimiz bir Tarım Platformu oluşturmayı planlamaktayız. Bunun yanında Kırşehir tarımının güçlü yanları olan iklim özelliği, geniş tarım arazisi, termal kaynakları, meyvecilik ve sebzecilik potansiyeli yanında hayvancılık ve özellikle besicilik potansiyeli tarıma verilecek yönün tayınında önemli yer tutmaktadır.
     Tahsin Üçgül de, tarımsal mekanizasyon, özellikle de biçerdöver işletimi açısından Kırşehirin Türkiyede ilk sıralarda yer aldığını hatırlatarak, Lisanslı depoculuk yanında meyve ve sebze kurutma ve işleme tesisleri potansiyelinin geliştirilmesi de İlimizin tarımsal öncelikleri arasında yer almaktadır. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından başlatılan Ceviz Eylem Planından da il tarımımıza yönelik önemli çıktıların edilmesi için yine grubumuz çalışmalarını sürdürecektir dedi.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kırşehir Tarım Platformu oluşturulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER